Συμμετοχή στον σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζητά η ΚΕΔΕ

0
76

Σχετική επιστολή έστειλε στον υπουργό ο πρόεδρος της Γιώργος Πατούλης

Να ληφθούν υπόψη οι θέσεις και οι προτάσεις της αυτοδιοίκησης, στον σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητεί η ΚΕΔΕ από τον υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό, με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας που προβλέπει τη δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας.
Επίσης, η ΚΕΔΕ ζητά να μην προχωρήσει καμία διαδικασία «εάν πρώτα δεν υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων δομών Υγείας, ο οποίος θα αμβλύνει τις οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες που προκαλούνται από τον πολυκερματισμό και την έλλειψη συντονισμού των δομών αυτών».
Σχετική επιστολή έστειλε στον υπουργό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, διατυπώνοντας την έκπληξή του και τον προβληματισμό του για τον τρόπο που έχει επιλέξει το υπουργείο Υγείας να συγκροτήσει Τοπικές Μονάδες Υγείας, αλλά και για την κατάθεση της τροπολογίας, χωρίς να έχει ερωτηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού.
«Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε πρωτίστως να ερωτηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, από την οποία ζητάτε τη συνδρομή της, με σχετικές επιστολές που έχουν αποστείλει οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και οι οποίοι ζητούν από τους Δήμους την εξεύρεση κατάλληλου χώρου – κτιρίου για τη στέγαση Τοπικού Ιατρείου στο πλαίσιο δημιουργίας των ΤΟΜΥ» επισημαίνει ο κ. Πατούλης.