Το παράλογο της μη απόδοσης κερδών των ελεύθερων επαγγελματιών σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0
86

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπρόσωπους ελεύθερων επαγγελματιών και έμαθε από πρώτο χέρι του παράλογο φαινόμενο της υπερφορολόγησης, της υποχρέωσης δηλαδή στην παραπάνω απόδοση  φόρων σε βαθμό τέτοιο που να μη συμφέρει τον επαγγελματία να εισπράττει περισσότερα έσοδα!

Θέλησε μάλιστα να μοιραστεί διαδικτυακά αυτό το μόνιμο παράπονο των ελεύθερων επαγγελματιών με ένα ποστάρισμα στο facebook που λέει τα εξής:

«Ζούμε σε μια χώρα που τιμωρεί την σκληρή δουλειά και ποινικοποιεί την επιτυχία.

Σήμερα είχα την ευκαιρία να συζητήσω με εκπροσώπους ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων που εργάζονται και επιχειρούν στην Ελλάδα. Παραθέτω έναν απλό πίνακα με το παράδειγμα που άκουσα σήμερα. Με απλά λόγια, όσο πιο πολύ πετυχαίνεις στη δουλειά σου, τόσο λιγότερα χρήματα κερδίζεις. Αντί να ζητάμε από τους νέους να έχουν όνειρα για να φτάσουν ψηλά τους δίνουμε αντικίνητρα να εργαστούν. Αντί να επιβραβεύουμε επαγγελματίες που ξενυχτάνε στα γραφεία τους, στα ιατρεία τους, στα εργοτάξια, τους αφαιρούμε την πρόσβαση σε χρήματα που ανήκουν στη δική τους τσέπη.

Θέλω οι νέοι μας να ζήσουν σε μια Ελλάδα που θα αναγνωρίζει τη δουλειά τους, θα επιβραβεύει το ταλέντο τους, θα ανταμείβει τους κόπους τους. Γι αυτό είμαι υπέρ μιας τολμηρής μείωσης της φορολογίας. Είναι αξιακό και όχι μόνο οικονομικό ζήτημα»

Θυμίζουμε πως πριν από δύο χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε οργανώσει συλλογή υπογραφών κατά των νέων φόρων στους ελεύθερους επαγγελματίες.