Εσπερίδα στο ΔΙΕΚ Αποκορώνου με θέμα Κτηνοτροφία-Τυροκομία

0
97

Το ΔΙΕΚ Αποκορώνου, στο χώρο στέγασης του στον Καβρό, διοργανώνει Εσπερίδα της
Ειδικότητας Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος με θέμα: Κτηνοτροφία-Τυροκομία-Κάθετη Παραγωγή Γαλακτοκομικών προϊόντων ( Οικοτεχνία )
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/5/2017)
17.30
Προσέλευση
18.00 – 18.15
Έναρξη – Χαιρετισμοί
18.15- 18.45
Ο ρόλος της Αιγο- προβατοτροφίας και των προϊόντων της στην ισόρροπη ανάπτυξη
της Κρήτης.
Στεφανάκης Αλέξανδρος, Δρ. Κτηνίατρος,
18.45 – 19.00
Θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας
Σωμαράς Ζαχαρίας, Κτηνίατρος Msc, Προϊστάμενος Δ/νσης Κτηνιατρικής
Περιφέρειας Κρήτης
19.00 – 19.15
Υγειονομικές απαιτήσεις, και προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων
γάλακτος.
Κουκογιάννης Γεώργιος, Χημικός με προϋπηρεσία σε βιομηχανία γάλακτος,
Επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας & ασφάλειας τροφίμων, Εκπαιδευτής ΙΕΚ
19.15 – 19.30
Εκκίνηση επιχείρησης από Νέους Γεωργούς
Καλλιβρετάκη Δήμητρα , Οικονομολόγος, Διευθύντρια ΙΕΚ Αποκορώνου
19.30 – 20.00
Η συμβολή του ΔΙΕΚ-Τμήμα Γαλακτοκομίας -Τυροκομίας στην εκπαίδευση στελεχών
Τυροκομίας
Αντωναράκης Γεώργιος, Τεχνολόγος Τροφίμων Μsc, Εκπαιδευτής ΙΕΚ
20.00 – 20.15
Παρουσίαση τυροκομικών προϊόντων από τους σπουδαστές του ΙΕΚ- Γευστική
Δοκιμή, Συζήτηση – Ερωτήσεις