“Να διορθωθούν τα ονόματα θαλάσσιων περιοχών γύρω από την Κρήτη” – Επιστολή σε Μητσοτάκη

0
110

Περί Γεωγραφικών χαρακτηρισμών θαλάσσιων περιοχών της νήσου Κρήτης.

Ο Σμήναρχος εν Αποστρατεία Μενέλαος Λουτσέτης έστειλε επιστολή στον  Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προς ενημέρωση και ενδεχόμενη διόρθωση των σχολικών βιβλίων που άπτονται των γεωγραφικών χαρακτηρισμών περιοχων στην Κρήτη.

Όπως ο κ. Λουτσέτης αναφέρει:

Πολλα χρόνια τώρα προσπαθώ με επιστολές μου να αναδείξω  το θέμα με τις  τις ονομασίες των γεωγραφικών χαρακτηρισμών των θαλάσσιων  περιοχών γύρω από τη νήσο Κρήτη.
Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανήκουν η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία . Και οι δύο αυτές Υπηρεσίες χρησιμοποιούν πολλά χρόνια τώρα τις ονομασίες < Βόρειο και Νότιο Κρητικό Πέλαγος > για τις θαλάσσιες περιοχές γύρω από τη νήσο Κρήτη.
Σας επισυνάπτω και τους σχετικούς χάρτες.
Οι περισσότεροι όμως χάρτες  του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των λοιπών Υπουργείων παραμένουν με τις παλιές ονομασίες, δηλαδή νότια της νήσου Κρήτης γράφουν < Λιβυκό Πέλαγος>.
Λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις ΑΟΖ , απέστειλα το Δεκέμβριο του 2019 επιστολή στο κ. Πρωθυπουργό για ενημέρωση και για ενέργειες διόρθωσης των σχολικών βιβλίων και χαρτών την οποία και σας επισυνάπτω.
Πρόσφατα η Κυβέρνηση ψήφισε επέκταση των Χωρικών Υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος.
Επειδή κ κ. Υπουργός των Εξωτερικών αναφέρθηκε ότι σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά ύδατα και Νότια της Κρήτης , απέστειλα πρόσφατα επιστολή σε αυτόν για ενημέρωση ωστε να σταματήσουν να λένε < Νότια της Κρήτης >
Η θάλασσα της Κρήτης έχει όνομα.
Το πέλαγος που βρέχει τη Κρήτη είναι το Κρητικό Πέλαγος.
Το Κρητικό Πέλαγος λόγω της μεγάλης του έκτασης διακρίνεται σε επιμέρους χαρακτηρισμούς < Βόρειο Κρητικό Πέλαγος, και Νότιο Κρητικό Πέλαγος> σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού μας Ναυτικού.
Δηλαδή σκοπεύει η Κυβέρνηση να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στο < ΛΙΒΥΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ >?
Σκεφτείτε λίγο τι θα λένε τα ξένα κράτη, ότι αρπάζουμε τη θάλασσα της Λιβύης.
Περιμένω τα αντανακλαστικά της Πολιτείας να είναι γρήγορα
Παρακαλώ για δημοσιοποίηση της επιστολής μου με τα συνημμένα της.

Διαβάστε την επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Διαβάστε την επιστολή στον  Υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια

ΕΔΩ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΧΑΡΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΑΠΟ ΕΜΥ