Κοροναϊός : Lockdown τύπου Μαρτίου σε Θήρα, Μύκονο, Πάτρα, Αγ. Νικόλαο και Χαλκίδα

0
8

Lockdown τύπου Μαρτίου σε Θήρα, Μύκονο, Πάτρα, Αγ. Νικόλαο και Χαλκίδα αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση, η οποία διεξήχθη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της διαφωνίας στην επιτροπή λοιμωξιολόγων κατά τη διάρκεια τη συνεδρίασής τους.

Στις παραπάνω περιοχές ισχύουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, από αυτά που ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές.

Παράλληλα, στο «κόκκινο» μεταφέρονται οι Δήμοι Εορδαίας, Θήβας, Τανάγρας, Σπάρτης, Ζακύνθου, Λέσβου, Ρεθύμνου, Ευβοίας, Ανδραβίδας, Τεμπών.

Τα εν λόγω μέτρα έρχονται μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας, αλλά και στην Αττική, η οποία σε συνδυασμό με την εξάπλωση των μεταλλάξεων του φονικού ιού, έχουν σημάνει συναγερμό στους επιστήμονες, ενώ φέρνουν τη χώρα μας μια ανάσα από το τρίτο κύμα.

Όσον αφορά στα σχολεία, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε πως η επιτροπή εισηγήθηκε να μην υπάρξει καμία τροποποίηση στη λειτουργία των σχολείων, αφού τα παιδιά με μετέχουν την διασπορά του φονικού ιού, απλά «την παρακολουθούν».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Ελλάδα ανακοίνωσε 1.195 κρούσματα του φονικού ιού, όντας η 4η συνεχόμενη μέρα με τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Εξ αυτών τα 552 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη καταγράφει τον ανησυχητικό αριθμό των 150 μολύνσεων.

Μάλιστα, όσον αφορά στα κρούσματα της Αττικής τα 138 εντοπίζονται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, ενώ ακόμα 102 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.