Κορονοϊός: Μετά από 9 μήνες ασύστολης κερδοσκοπίας βάζουν πλαφόν στα τεστ

0
19

Χρειάστηκαν να περάσουν 9 μήνες από τη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα και να σπάσει το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων για να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση τα αυτονόητα.

Ότι δηλαδή μπαίνει επιτέλους τέλος στην αισχροκέρδεια με τα τεστ για τον Covid19. Μία αισχροκέρδεια που όλους αυτούς τους μήνες υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια.

Ειδικότερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε θέσπιση ανώτατων τιμών για τα τεστ ελέγχου για τον κορωνοϊό που γίνονται, προκειμένου να μην υπάρχουν, όπως ανέφερε φαινόμενα κερδοσκοπίας και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Σύμφωνα με τον Π. Σταμπουλίδη, για τα τεστ μοριακού ελέγχου η ανώτατη τιμή θα είναι τα 40 ευρώ, ενώ για τα Rapid tests (ταχείας δοκιμασίας αντιγόνου) τα 10 ευρώ. Πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός θα καταθέσει σχετική τροπολογία για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ στη συνέχεια θα εκδοθεί υπουργική απόφαση.

Σημειώνεται ότι για το ελληνικό δημόσιο το κάθε τεστ μοριακού ελέγχου κοστίζει περίπου 13 ευρώ.

Για το θέμα πήρε θέση και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης τονίζοντας:

Όταν τα φωνάζαμε στη Βουλή από το Μάρτιο και συνεχώς μας έλεγαν οι «άχρηστοι» πως δεν έχουμε προτάσεις!!!!!(το είπε και ο Αλέξης Τσιπρας στη συζήτηση με το Μητσοτάκη)
ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΜΕ 2.100 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!!

Η τιμή που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ είναι 20-25 ευρώ το τεστ PCR και 5-6 ευρώ το rapid test.ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!

ΥΓ Το ΕΚΕΑ προμηθεύεται το αντιδραστηριο για το τεστ PCR με 12-13 ευρώ!!! ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΙΜΗ 40 ευρώ;;;;

Αφήσατε να οργιάζουν τα ιδιωτικά εργαστήρια με 150 ευρώ στην αρχη και μετά με 80-120 ευρώ και τώρα τους κάνετε κι άλλο δώρο;;;;;;;
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ !