Χανιά | Συγκέντρωση για τον λόφο Καστέλι παρά την καραντίνα – Ρίζος: «Σπάμε τον γύψο»

0
32

Συγκέντρωση ενάντια στη μετατροπή των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι σε ξενοδοχείο πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της Rosa Nera, του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών και της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στα Χανιά».

Ο επικεφαλής της «Ανταρσία στα Χανιά» Σεραφείμ Ρίζος σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, με τίτλο «Σπάμε τον γύψο», αναφέρει τα εξής:

Σήμερα και παρά την καραντίνα, διαδηλώσαμε στο λόφο Καστέλι. Δεν ήμασταν πολλοί (λίγα μέλη της Ρόζα Νέρα, του Στεκιού Μεταναστών και της Ανταρσία στα Χανιά) αλλά κρατήσαμε το ραντεβού που είχε κλειστεί από το κίνημα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων.

Η καραντίνα στα δημοκρατικά δικαιώματα δεν θα περάσει. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να βάλει γύψο στη δημοκρατία και στα δικαιώματά μας, λόγω της πλήρους ανικανότητάς της να προστατέψει τη δημόσια υγεία. Δεν θα την αφήσουμε να επιβάλλει σιωπητήριο στα κοινωνικά κινήματα, τις κοινωνικές διεκδικήσεις και την ελευθερία της συνάθροισης για πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους. Σήμερα αυτό είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να πράξει τα αυτονόητα για τη σωτηρία των πολιτών, λόγω των οικονομικών, πολιτικών και ιδεολογικών της δεσμεύσεών της, η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι προϋπόθεση για την προστασία της υγείας μας και τη σωτηρία των ανθρώπων μας.

Σε εξαιρετικά θετική κατεύθυνση η χθεσινή απόφαση της ΕΛΜΕ Χανίων να καλέσει στη συγκέντρωση για την πορεία του Πολυτεχνείου στις 17/11.

Προφανώς θα υπάρξουν πολλοί περισσότερα καλέσματα τις επόμενες μέρες.

Πάμε για μια μεγάλη πορεία στις 17/11.

Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να επικαλεστεί αυτά που “μας ενώνουν ως Έλληνες”, για χάρη των οποίων πρέπει να αναβληθεί η πορεία του Πολυτεχνείου. Είναι η ίδια που διχάζει, διαχειριζόμενη την κρίση με τον πλέον ανορθολογικό και ακραία ταξικό τρόπο».