Με αποκεφαλισμένες χορεύτριες στο νέο του σκίτσο “απαντά” το περιοδικό Charlie Hebdo | Photo

0
16

«Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία», γράφει στο σημερινό πρωτοσέλιδό του το σατιρικό περιοδικό «Chαrlie Hebdo», λίγες ημέρες μετά τις φονικές επιθέσεις στη Νίκαια. Στο εξώφυλλο απεικονίζονται τρεις αποκεφαλισμένες χορεύτριες να λικνίζονται στους ρυθμούς του καν-καν.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης φώναζε «Αλαχ Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος), αποκεφαλίζοντας μία γυναίκα και σκοτώνοντας δύο ακόμη άτομα σε εκκλησία στη Νίκαια. Ενώ, είχε προηγηθεί η φρικιαστική δολοφονία του καθηγητή Ιστορίας Σαμιουέλ Πατί στο Παρίσι, επειδή είχε δείξει στη τάξη του σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ.

Θυμίζουμε ότι το γαλλικό περιοδικό «Charlie Hebdo» σατίρισε πρόσφατα, προκαλώντας αντιδράσεις, τον Σουλτάνο του Βοσπόρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει κατά του Εμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας, σχετικά με τον ακραίο ισλαμισμό. Συγκεκριμένα, το σατιρικό περιοδικό είχε απεικονίσει τον Τούρκο πρόεδρο να φοράει μόνο το εσώρουχό του στην γελοιογραφία του εξωφύλλου με τον τίτλο… «Ωωω, ο Προφήτης!».