Κατάληψη του Δημαρχείου Χανίων από νωρίς το πρωί

0
14

Σε κατάληψη του Δημαρχείου Χανίων προχώρησαν από νωρίς το πρωί υποστηρικτές της κατάληψης της Rosa Nera.

Το πόσο θα διαρκέσει η κατάληψη του χώρου δημαρχείου δεν έχει γίνει γνωστό.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε εργαζόμενους της κεντρικής αίθουσας του Δημαρχείου να εισέλθουν στο κτίριο και να ανέβουν πάνω,ωστόσο οι υπηρεσίες εκτός του κεντρικού κτιρίου λειτουργούν κανονικά.

Υπήρξε νωρίτερα μια μικρή ένταση όταν ο Δήμαρχος προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο, όμως δεν του επετράπη η είσοδος.

Προς το παρόν έχει στηθεί μικροφωνική.

Η ενέργεια των υποστηρικτών της κατάληψης Rosa Nera γίνεται στο πλαίσιο των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η αστυνομική επέμβαση και η εκκένωση των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Λόφο Καστέλι.

Δείτε το πρώτο κείμενο από το κατειλημμένο από αλληλέγγυους δημαρχείο Χανίων  παρακάτω:

“Σήμερα 10/9 το πρωί , καταλάβαμε το Δημαρχείο Χανίων, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε  έναν κοινό τόπο αγώνα , ενάντια στην αρπαγή του λόφου Καστέλι απο την εταιρεία Belvedere μέσω της συνεργασίας της με δημαγωγικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημοτικής αρχής Χανίων.

Η υποκρισία που τρία χρόνια τώρα δείχνουν οι τοπικοί άρχοντες στην επέκταση της εμπορευματοποίησης των ελάχιστων δημόσιων χώρων, είναι εμφανής στον καθένα/καθεμιά στην πόλη. Η κατάληψη Rosa Nera ήταν η μόνη που διασφάλιζε την ελεύθερη πρόσβαση σ’ένα απ’τα ωραιότερα σημεία της πόλης. Ελεύθερο parking το πρωί, βόλτα και θέα χωρίς να πληρώνεις.

Αυτή η δημοτική αρχή που ‘’κόπτεται’’ τώρα να βγάλει λογύδρια για το δημόσιο χώρο, είναι η ίδια δημοτική αρχή που έχει κάνει τις πλατείες και τα σοκάκια της πόλης εμποροπανήγυρη προς όφελος των αφεντικών (μικρών και μεγαλύτερων).

Αυτά τα αφεντικά εκτός απ’το δημόσιο χώρο που καπαρώνουν για τα κέρδη τους και τα ψίχουλα που πληρώνουν τους εργάτες/τριες στον τουρισμό, δεν τηρούν καν τα όρια των τραπεζοκαθισμάτων τους, που νόμιμα τους παραχωρεί ο δήμος.

Οι μπάτσοι κάνουν τα στραβά μάτια σ’αυτές τις παρανομίες, όπως και στις παρανομίες της ίδιας της πρυτανικής αρχής που με την ανάλογη διαπλοκή – απλά και μόνο επειδή πήραν πρυτανική καρέκλα ορισμένοι – δίνει το κάστρο της πόλης για να γίνει ξενοδοχείο.

Πόσο μεγαλύτερο σκάνδαλο απ’το ότι ο ξενοδόχος Β. Διγαλάκης πρώην πρύτανης και νύν υφυπουργός παιδείας, διατηρεί την προεδρία στην εταιρεία αξιοποίησης περιουσίας του πολυτεχνείου Κρήτης ; Τι άλλο να περιμένουμε απο δημαγωγούς – μέτριους μάλιστα – που οι ίδιοι είναι εργολάβοι και δημοτικοί σύμβουλοι ;

Ο μόνος λόγος που τώρα χύνουν δάκρυα για το λόφο, είναι οι 2000 άνθρωποι που πορεύτηκαν στις 5/9 στην πορεία αλληλεγγύης στη Rosa Nera. Μίζες, αστυνομοκρατία, ξενοδοχεία, αυτά είναι της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία Ο αγώνας συνεχίζεται…Το Σάββατο 12/9 και ώρα 12 το μεσημέρι όλοι στην Πλατεία Αγοράς”