Ηράκλειο: Σύμμαχος ο …κορωνοϊός στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης

0
15

Αλλαγή στο καθεστώς της φοιτητικής στέγης φαίνεται πως φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς η κάθετη πτώση στην τουριστική κίνηση αφήνει χιλιάδες διαμερίσματα διαθέσιμα για ενοικίαση από φοιτητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Κρήτης.

Το «κυνήγι» ενός διαμερίσματος, μιας γκαρσονιέρας ή ενός μεγαλύτερου χώρου στις περιπτώσεις συγκατοίκησης φοιτητών, γίνεται φέτος με καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς στα ήδη υπάρχοντα ακίνητα, προστίθενται φέτος και τα διαμερίσματα τύπου Airbnb, τα οποία έχουν μείνει αδιάθετα λόγω της έλλειψης τουριστών.

Στην εκπομπή του Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη μίλησε για το θέμα η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης κ. Άρτεμις Μαυράκη, η οποία και παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο και στις επιλογές που έχουν φέτος οι φοιτητές και οι …γονείς τους που καλούνται να καλύψουν μια βασική ανάγκη των παιδιών τους που θα φοιτήσουν στην ανώτατη βαθμίδα της εκπαίδευσης, από το ερχόμενο Φθινόπωρο.

«Η εξεύρεση φοιτητικής στέγης ήταν μέχρι και πέρυσι ένα κοινωνικό πρόβλημα, καθώς οι γονείς αλλά και οι φοιτητές επιδίδονταν σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν διαμέρισμα ή γκαρσονιέρα. Φέτος, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Υπάρχουν διαθέσιμα πάρα πολλά διαμερίσματα και δωμάτια τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν ανακινήσει και τα προόριζαν για μισθώσεις τύπου Airbnb, σε ξένους κυρίως επισκέπτες, όμως αυτά έχουν μείνει κλειστά και μπορούν πλέον να διατεθούν για φοιτητικές μισθώσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μαυράκη.

Όσο για τις τιμές; Σύμφωνα με την ίδια, οι τιμές στα διαθέσιμα και ανακαινισμένα διαμερίσματα τύπου Airbnb θα κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα, ενώ στην φοιτητική στέγη και τα μη ανακαινισμένα θα υπάρξει μια μείωση που θα κυμανθεί στο 7-10%, καθώς πλέον υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης Άρτεμις Μαυράκη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ανατολικής Κρήτης Άρτεμις Μαυράκη.