Καταπέλτης το βούλευμα για την δολοφονία της Σούζαν ‘Iτον στα Χανιά

0
69

Περιγράφει ένα αποτρόπαιο και εκ προμελέτης ειδεχθές έγκλημα

Ο χρόνος για την απόδοση Δικαιοσύνης σε ότι αφορά στην δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Susanne Eaton τον Ιούλιο του 2019 στα Χανιά πλησιάζει, καθώς στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να καθοριστεί και η ημερομηνία της δίκης του  27χρονου κατ’ ομολογία δράστη.

Στο μεταξύ το star.gr έφερε στην δημοσιότητα το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χανίων για το αποτρόπαιο έγκλημα, στο οποίο περιγράφονται όλα όσα έγιναν εκείνες τις ημέρες πριν από έναν περίπου χρόνο στο Κολυμπάρι και στην σπηλιά στο Ξαμμουδοχώρι του Δήμου Πλατανιά.

Αυτά που αναφέρει το βούλευμα, είχαν παρουσιαστεί και στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος, αλλά εν όψει και της δίκης ενδιαφέρον παρουσιάζει πως στο βούλευμα ο 27χρονος εμφανίζεται πως έκανε το έγκλημα έχοντας πλήρη επίγνωση της πράξης του.

Στο βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Χανίων περιγράφεται λεπτό προς λεπτό τα όσα εφιαλτικά έζησε η Αμερικανίδα βιολόγος στα χέρια του κατηγορούμενου.

Την εντόπισε να κάνει τζόκινγκ στο Κολυμπάρι Χανίων και την ακολούθησε. Η έντονη επιθυμία του να συνευρεθεί ερωτικά με τη γυναίκα ήταν η αρχή για το τέλος της Σούζαν Ίτον, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αρχικά την εμβόλισε με το αυτοκίνητό του. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Ακολούθησαν φρικιαστικές στιγμές.

Την εμβόλισε με την αριστερή πλευρά του οχήματος του. Η γυναίκα έπεσε στα γόνατα και στη συνέχεια την εμβόλισε ξανά και τη χτύπησε στο κεφάλι. Έπεσε στο έδαφος και το σώμα της μπήκε κάτω από το αυτοκίνητο. Πέρασε από πάνω της με το όχημα και την εγκλώβισε στους μπροστινούς τροχούς .Την είδε βαριά τραυματισμένη. Της είχε ακρωτηριαστεί το αυτί. Βογκούσε και είχε τα μάτια της ανοιχτά.

Ήταν όμως αποφασισμένος να την εξαφανίσει. Την έβαλε στο πορτ μπακάζ. Η γυναίκα ήταν ακόμη ζωντανή. Την μετέφερε σε άλλη περιοχή, σε σπήλαιο. Οι περιγραφές του πολλαπλού βιασμού της σοκάρουν.

Ο φερόμενος δολοφόνος και βιαστής της άτυχης γυναίκας την πέταξε από ύψος 7 μέτρων στο πολεμικό καταφύγιο. Ήταν αναίσθητη. Ο κατηγορούμενος πιθανολογείται ότι την στραγγάλισε κι εκείνη πέθανε από ασφυξία.

Ο κατηγορούμενος αναφέρει ότι είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του. Ο ισχυρισμός του ότι ασχολήθηκε με τη μαύρη μαγεία και τη σολωμονική και ότι η τελευταία τον ώθησε στις πράξεις δημιουργεί μια εντύπωση περί της ύπαρξης κάποιας ψυχικής διαταραχής αλλά δεν είναι δυνατή στο να μην αντιλαμβάνεται τι κάνει. Οι κινήσεις του ήταν γρήγορες και μεθοδικές.