Δεν πετάει μέχρι τις 4 Αυγούστου για Χανιά η Tui UK! Προβληματισμός και για τους Σουηδούς, στους ξενοδόχους των Χανίων

0
49

Εξόχως προβληματισμένοι δηλώνουν οι ξενοδοχειακοί και τουριστικοί φορείς της Κρήτης, παρά το γεγονός ότι από την 1η Ιουλίου, τυπικά ανοίγουν τα αεροδρόμια του νησιού, για τους αλλοδαπούς επισκέπτες, οι οποίοι θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί.

Τις τελευταίες ώρες, μια σειρά από γεγονότα, έρχονται να ενισχύσουν το κλίμα αβεβαιότητας που διαμορφώνεται, παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες, ν΄ανοίξουν τελικά τις πόρτες τους, κόντρα τους εξαιρετικά χαμηλούς ρυθμούς που καταγράφονται στις κρατήσεις αλλά και την στάση αναμονής που διατηρούν οι tour operators.

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του kriti360.gr, ένα μειλ που έλαβαν από την Tui UK ξενοδόχοι των Χανίων, ήρθε να προσδώσει δραματικό χαρακτήρα, στις εξελίξεις.

Το μειλ αυτό, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ανακοινώνει επίσημα από την πλευρά της εταιρίας, την απόφαση της να μην περιλάβει στους προορισμούς της τα Χανιά, έως και τις 4 Αυγούστου, ενώ μέχρι τότε θα πραγματοποιεί τις πτήσεις της για το Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα επιπλέον προβληματισμό προκαλεί δημοσίευμα της 26/6/2020  του Πρώτου Θέματος, το οποίο αναφέρεται στο επικείμενο άνοιγμα των αεροδρομίων την 1η Ιουλίου, αλλά και στις χώρες που θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι  απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, οι χώρες για τις οποίες θα συνεχίσει να ισχύει απαγόρευση πτήσεων είναι:

Βρετανία

Σουηδία

ΗΠΑ
Ρωσία
Ισραήλ
Κατάρ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Σαουδική Αραβία
Βόρεια Μακεδονία

Ο κατάλογος λαμβάνει υπόψη το ποσοστό εξάπλωσης του κορωνοϊού στις διάφορες χώρες και τα κριτήρια βασίζονται σε επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά την αγορά της Σουηδίας, η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας αυτής να επιτρέψει στους πολίτες της να ταξιδέψουν, αποτέλεσε και τον καταλύτη των εξελίξεων, για πολλούς ξενοδόχους κυρίως στην Δυτική Κρήτη, για να αποφασίσουν το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους.

Η κατάσταση, επαναλαμβάνουν τουριστικοί φορείς με τους οποίους επικοινώνησε το kriti360.gr, θυμίζει κινούμενη άμμο και η πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, θα είναι “μαραθώνιος” όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.