Στα «κάγκελα» οι ξενοδόχοι με τα «δωμάτια καραντίνας»

0
54

Μεγάλους κινδύνους βλέπει ο κόσμος της φιλοξενίας στα θέματα που έχουν προκύψει την υγειονομική θωράκιση του τουρισμού, τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρουσμάτων, αλλά κυρίως με τα ξενοδοχεία «καραντίνας».

Ειδικά τα παράπονα για το πώς θα διαχειρίζονται τα ξενοδοχεία τα κρούσματα είναι έντονα καθώς όπως μεταφέρεται στο Reporter.gr δεν έχει γίνει σωστός σχεδιασμός για τα ξενοδοχεία καραντίνας. Δηλαδή πολλοί νομοί μένουν χωρίς τέτοια ξενοδοχεία καθώς τα χρήματα που δίνει το κράτος είναι λίγα. (30 ευρώ για διαμονή και φαγητό).

Μάλιστα πολλοί ξενοδόχοι μεταφέρουν τον προβληματισμό τους για ενδεχόμενα μεγάλα προβλήματα (λειτουργίας, επιτήρησης νοσούντων, δυσφήμισης, μετάδοσης του ιού) που μπορεί να προξενήσει η πρόβλεψη για «δωμάτια καραντίνας» εντός των ξενοδοχείων σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει «ξενοδοχείο καραντίνας.»

Επίσης τονίζουν ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων των ξενοδοχείων όπου θα καταγράφονται κρούσματα αλλά και η παραμονή κρουσμάτων εντός ξενοδοχείων είναι μια «βόμβα» που απειλεί να τινάξει στον αέρα το καλό όνομα που κατάφερε η χώρα εν μέσω να κρατήσει και κυρίως να ενισχύει.

Παράλληλα όπως μεταφέρουν ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων υπάρχει μια δυσκολία κατανόησης των πρωτοκόλλων για μικρές μονάδες καθώς δεν έχει γίνει μια ευσύνοπτη παρουσίαση γιαυτούς του τι δέον γενέσθαι. Π.χ. για περιπτώσεις που το κατάλυμα δεν έχει χώρο υποδοχής, ή διαθέτει λίγα δωμάτια. «Οι οδηγοί με τα πρωτόκολλα είναι για μεγάλα ξενοδοχεία και συχνά δεν βγάζουμε με σαφήνεια το τι θα πρέπει να πράξουμε εμείς οι μιρκοί. Ένα infographic ή μια σύντομη παρουσίαση θα μας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη» τονίζουν.

Στο θέμα αναφέρθηκε με δήλωσή της και η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου

«Το Υπουργείο Τουρισμού απέτυχε με τα «ξενοδοχεία καραντίνας» όπως ήταν αναμενόμενο λόγω του αποτρεπτικά χαμηλού αντιτίμου που διέθεσε, ενώ θα έπρεπε να φροντίσει να υπάρχει κατάλυμα κατάλληλων προδιαγραφών σε κάθε τουριστικό προορισμό» ανέφερε και προσέθεσε:

«Η κίνηση απελπισίας να επιβάλλει δωμάτια καραντίνας σε κάθε κατάλυμα αποτελεί τη χαριστική βολή στον ελληνικό Τουρισμό!

Η Πολιτεία απέτυχε να εκπονήσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης κρουσμάτων και μετακυλύει την ευθύνη στους ανθρώπους του Τουρισμού!

Η Τουριστική σεζόν έχει ανοίξει και δεν υπάρχει ακόμα σχέδιο διαχείρισης κρουσμάτων ενώ τα πρωτόκολλα λειτουργίας είναι ελλιπή, δεν έχει καλυφθεί η εκπαίδευση των εργαζομένων ούτε διαδικαστικά ούτε οικονομικά.

Η αγανάκτηση των ανθρώπων του Τουρισμού είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Εξαιτίας της ανεπάρκειας του κ. Θεοχάρη δεσμεύονται δωμάτια στην πιο δύσκολη περίοδο και είναι προφανές πως σε περίπτωση διαμονής κρούσματος οι επιπτώσεις στις κρατήσεις τους θα είναι δραματικές οδηγώντας ταυτόχρονα σε υπονόμευση του Τουριστικού μας προϊόντος διεθνώς.

Η προχειρότητα, οι παλινωδίες και οι εμμονές του Υπουργού Τουρισμού βάλλουν ευθέως κατά του Τουριστικού μας προϊόντος ενώ εγείρονται και ζητήματα Δημόσιας Υγείας.

Με την απόφαση αυτή μπαίνουμε σε μεγαλύτερη υγειονομική επισφάλεια και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Συμφωνεί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων με την αλλαγή αυτή στο σχεδιασμό;

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πίσω την εγκληματική για τον τουρισμό ΚΥΑ και να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό από τον ίδιο της τον εαυτό.»