Τουρκία: Ο Ερντογάν με ένα «ωμό» tweet ανακοίνωσε μέτρα για τον κοροναϊό

0
35
FILE PHOTO: Turkish President Tayyip Erdogan reacts ahead of a meeting with EU Council President Charles Michel pose in Brussels, Belgium March 9, 2020. REUTERS/Yves Herman/File Photo

Με ένα ξερό ηχητικό μήνυμα αποφάσισε να ενημερώσει ο Ερντογάν τον λαό του σχετικά με τα αυστηρά μέτρα που αποφάσισε την ώρα που ο κοροναϊός σαρώνει την  Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε διαδικτυακά καθώς δημοσίευσε ένα ξερό ηχητικό μήνυμα στο Twitter προκειμένου να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτια τους και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές για τα μέτρα που αποφάσισε ο ίδιος.

Ο Ερντογάν λοιπόν παρότρυνε τους ανθρώπους να παραμείνουν σπίτι και να προσέχουν τους ηλικιωμένους καθώς και όσους έχουν χρόνια νοσήματα.

Ωστόσο, το μήνυμα αυτό που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών άνω των 50 ετών προκάλεσε τρόμο, απορία και πανικό.

Δεν είναι και λίγο να παίρνεις μήνυμα στο κινητό σου από τον ίδιο τον Ερντογάν που να σε προειδοποιεί ότι πρέπει να μείνεις σπίτι σου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία επέβαλε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 ετών, ειδικά όσους έχουν χρόνιες παθήσεις.

Δείτε το μήνυμά του:

Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει και δέσμη μέτρων ύψους 100 δισ. λιρών (15,4 δισ. δολάρια) για την υποστήριξη της οικονομίας της Τουρκίας μετά την εξάπλωση της πανδημίας, η οποία επηρέασε και την τούρκικη λίρα.

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στους ηλικιωμένους

Σημειώνεται μάλιστα πως σήμερα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας εφαρμόζεται και επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου και κυκλοφορίας σε όλους που είναι άνω των 65 ετών κι έχουν χρόνιες παθήσεις, λόγω του κοροναϊού.

Επίσης η Τουρκία αποφάσισε να κλείσει τα χερσαία σύνορα της με την Ελλάδα και την Βουλγαρία, ως μέτρο πρόληψης της διασποράς του κοροναϊού σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Το κλείσιμο το συνόρων θα ισχύει από τις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, δεν θα υπάρχει καμία κίνηση από τα μεθοριακά περάσματα τόσο με την Ελλάδα (Παζάρκουλε, Ύψαλα) όσο και με τη Βουλγαρία (Καπίκουλε, Χαμζάμπεϊλι, Καπίκουλε).

Επίσης αναφέρεται πως έχουν σταματήσει τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς την Ελλάδα.

 Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα – Εννέα νεκροί

Οι νεκροί από την επιδημία του νέου κοροναϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στους εννέα, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής  ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν συνολικά 670 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.

Την Πέμπτη ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν στα 359. Ο Κοτζά είπε ότι έγιναν 3.656 διαγνωστικά τεστ τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων τα 311 βγήκαν θετικά.