Χανιά: Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα για τη γυναίκα που νοσηλεύεται με ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

0
12

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης για την 51χρονη γυναίκα από την Αγγλία η οποία νοσηλεύεται από χθες στο Νοσοκομείο Χανίων με συμπτώμα κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως, όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν από την Κρήτη ένας 25χρονος νεαρός καθώς και άλλα τέσσερα άτομα από το Ηράκλειο βρέθηκαν αρνητικά.

Στο μεταξύ, ο Λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας τονίζει πως “θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη φάση της εξάπλωσης της νόσου στη χώρα μας. Θα πρέπει να ενισχυθεί το σύστημα υγείας και γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση”.

Την “επόμενη μέρα” τα μέτρα στη χώρα μας αλλάζουν εστίαση, σύμφωνα με τον ειδικό:

“Δεν κυνηγάμε το κάθε κρούσμα ξεχωριστά, αυτό που κάνουμε είναι: σ’ αυτούς που έχουν ήπια συμπτωματολογία μένουν σπίτι, όπως θα κάναμε και με τη γρίπη, κι αυτοί που έχουν σοβαρή συμπτωματολογία και αναζητούν ιατρική βοήθεια και θα τους ελέγχουμε” τόνισε.

Αναφερόμενος στις ομάδες που πληθυσμού που κινδυνεύουν περισσότερο από τη νόσο COVID-19, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ο ιός στη συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών έχει ελαφρά συμπτώματα. Τα σοβαρά περιστατικά είναι περίπου 10 – 15%, όμως, υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό κάτω του 1% που καταλήγουν, όπως επεσήμανε.

Περισσότερο τυχερά είναι τα μικρά παιδιά, τα οποία δεν αναπτύσσουν σοβαρά συμπτώματα, σύμφωνα με τον επιστήμονα, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία απόδειξη για μετάδοση του κορωνοϊού στα κατοικίδια ζώα.