Ο Ιβάν Σαββίδης απλώνει τα επιχειρηματικά του δίχτυα στην Κρήτη!

0
94

Ισχυρό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον του Ομίλου Εταιρειών του κ. Ιβάν Σαββίδη για τον τουριστικό κλάδο που αυτή τη φορά επεκτείνεται στην Κρήτη με επίκεντρο των διαπραγματεύσεων την απόκτηση ενός εμβληματικού ξενοδοχείου, του συγκροτήματος “Out of the Blue Capsis Elite Resort” στην  Αγία Πελαγία.

Το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας της κ. Ντίας Καψή, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” τον Μάιο του 2018 είχε συνολικές οφειλές της τάξης των 177,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα στην  αγορά εκτιμάται ότι μπορεί να πωληθεί στο πλαίσιο διαδικασίας ειδικής διαχείρισης έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς το πολυτελές συγκρότημα  (χρονολογείται από το 1978)  που βρίσκεται σε έκταση 168 στρεμμάτων και έχει συνολικούς δομημένους χώρους 34.000τ.μ. ανασκευάστηκε πλήρως το 2007.

Άνθρωποι του  Ι. Σαββίδη επιβεβαιώνουν στην “Π” τις διαπραγματεύσεις

Άνθρωποι από το περιβάλλον του επιχειρηματία που  βρίσκεται στην περυσινή λίστα του «Forbes» με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη επιβεβαιώνουν στην “Π” το ενδιαφέρον  για την απόκτηση του ξενοδοχείου “Καψής” τονίζοντας ότι γίνεται εκτενής οικονομικός έλεγχος αναφορικά με τις οφειλές και τα έσοδα του ξενοδοχείου.

Οι ίδιοι είπαν ότι υπάρχει ένα γενικότερο ενδιαφέρον του ομίλου για τον ξενοδοχειακό κλάδο πανελλαδικά που δεν περιορίζεται μόνο στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της συγκεκριμένης μονάδας.

Όσον αφορά στην Κρήτη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται συζητήσεις και για την εξαγορά ξενοδοχείου στη  Γεωργιούπολη στα Χανιά.

Είναι γνωστό ότι το 2013 ο ιστορικό ξενοδοχείο “Makedonia Palace” της Θεσσαλονίκης “πέρασε” στον όμιλο  και ανακαινίστηκε πλήρως. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του “Έθνους” (ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη), «ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη είναι ο επενδυτής με τον οποίο ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώληση του εμβληματικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς», στη Χαλκιδική.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του συγκροτήματος ο όμιλος θα καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον ελληνικό τουρισμό. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα καλύπτει έκταση 17.630 στρεμμάτων στη Σιθωνία και περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία «Villa Galini», τα πέντε αστέρων «Meliton» και «Sithonia» και το «Village Inn», ενώ διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, γήπεδο γκολφ 18 οπών και συνεδριακό κέντρο.

Ο όμιλος θα μετατραπεί σε κυρίαρχο παίκτη στον εγχώριο τουριστικό τομέα όταν υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση της αξιοποίησης της έκτασης 320 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο «Ξενία». Σχεδιάζεται σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, που θα περιλαμβάνει μαρίνα, health resort, εξοχικές κατοικίες και ξενοδοχείο. Το ακίνητο είχε αποκτηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ έναντι 14 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 80 εκατ.”.