Κρήτη | Έστησαν σκηνικό θανάτου για τον φίλο τους… Η μοιραία βόλτα του 37χρονου Γιώργου, το ατύχημα και η εγκατάλειψη

0
140

Μια νέα περίεργη υπόθεση με θύμα έναν δάσκαλο σχολής οδηγών από το Ηράκλειο της Κρήτης, ερεύνησε το «Τούνελ» την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.

Η μοιραία βόλτα με την παρέα του, το «ατύχημα», η εγκατάλειψη και τα κινητά τηλέφωνα που του «άρπαξαν», είναι τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από την έρευνα της οικογένειάς του.

Ο Γιώργος Ξυδάκης 37 χρόνων, έχασε τη ζωή του σε ένα περίεργο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 15 Αυγούστου 2018 στη Λεωφόρο Σενετάκη που συνδέεται με τη Νέα Εθνική Οδό Χανίων – Σητείας.

Η πορτοκαλί μοτοσικλέτα KTM που οδηγούσε, βρέθηκε δίπλα του σε χαντάκι στην άκρη του δρόμου.

Στην αρχή όλοι μίλησαν για ένα ατύχημα και η Τροχαία της περιοχής αγνόησε σημαντικά στοιχεία που εντοπίστηκαν στον τόπο και δεν ερεύνησε βαθύτερα την υπόθεση.

Ο αδελφός του, έγινε ντετέκτιβ και μαζί με τον πραγματογνώμονα που όρισε η οικογένεια, ανακάλυψαν το σκηνικό θανάτου που έστησαν οι «φίλοι» του για να καλύψουν το γεγονός πως αυτοί προκάλεσαν το θανατηφόρο τροχαίο.

Οι «φίλοι» μαζί με το θύμα, είχαν βγει για μια βόλτα στην Εθνική Οδό σε κόντρα ρεπρίζ με τις μηχανές τους. Τους ακολούθησαν και άλλα άτομα με δυο διαφορετικά αυτοκίνητα.

Το ένα σε μια προσπέραση, φαίνεται σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, να χτύπησε τη μηχανή του άτυχου νέου που έπεσε πάνω στο δεύτερο αυτοκίνητο και στη συνέχεια εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε χαντάκι.

Το σοκαριστικό που αποκαλύφθηκε από την έρευνα της οικογένειας, είναι ότι οι «φίλοι», για να μην μπλέξουν, εγκατέλειψαν αβοήθητο τον άτυχο νέο, άρπαξαν τα δυο κινητά του για να στήσουν με αυτά τα άλλοθι τους και να απεμπλακούν από το ατύχημα που προκάλεσαν.

Συγκίνηση σκόρπισε η τραγική μητέρα του άτυχου νέου που μίλησε γι’ αυτόν από το σπίτι όπου έμενε.

<span
data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px;
overflow: hidden; line-height: 0;”
class=”mce_SELRES_start”></span>

«Μου είπαν να σταματήσω να ψάχνω γιατί θα χάσω και το άλλο μου παιδί…»

«Δε θέλω δανεικά φτερά , μου φτάνουν τα δικά σου, έτσι κι αλλιώς ζηλέψανε πολλοί το πέταγμα σου.»

Με μια μαντινάδα, η μητέρα του άτυχου Γιώργου Ξυδάκη θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του γιου της και ζητά μέσω της εκπομπής να λάμψει η αλήθεια και να μάθει ποιος πραγματικά ευθύνεται για το θάνατο του.

«Ακόμα δε μπορώ να πιστέψω ότι ο Γιώργος έχει φύγει. Αυτό το παιδί ήταν η ζωή μου όλη», είπε στην κάμερα του «Τούνελ».

Ο πατέρας του, τον περιγράφει ως ένα χαρούμενο και εργατικό παιδί.

Μάνα και πατέρας ψάχνουν να βρουν τις απαντήσεις που θα δικαιώσουν τη μνήμη του γιου τους.

Ο αδερφός έγινε ντετέκτιβ για να βρει την αλήθεια…

Ο Βαγγέλης, αδελφός του θύματος σε ρόλο ντέντεκτιβ, βρήκε στοιχεία και συνέδεσε τα κομμάτια του παζλ που θα οδηγήσουν στη λύση του περίεργου αυτού τροχαίου.

«Ο νόμος της σιωπής λέει ότι δεν θα μπλέξουμε με αυτούς τους βοσκούς που μένουν πάνω στο βουνό. Αυτοί παίρνουν το νόμο στα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε μάρτυρες που φοβούνται να καταθέσουν.

«Μου λένε κάτσε καλά και μην το ψάχνεις γιατί θα φας το κεφάλι σου, αλλά εγώ δεν τους ακούω. Θέλω να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τον αδελφό μου», κατέληξε.

Ανέφερε πως οι δικηγόροι που βρήκε για να τον βοηθήσουν, αποχώρησαν μετά από απειλές που δέχτηκαν και για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στον κύριο Νίκο Διαλυνά, που ανέλαβε την υπόθεση.

«Καρέ – καρέ η πορεία του μυστηρίου…»

Ο πραγματογνώμονας Κωνσταντίνος Χασιώτης και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ακολούθησε με την κάμερα του «Τούνελ», την πορεία που φέρεται να πήρε το θύμα με την παρέα του, λίγο πριν βρεθεί βαριά τραυματισμένος σε χαντάκι και υποκύψει λίγο αργότερα στα τραύματα του.

«Σε αυτή τη διαδρομή υπάρχουν αρκετές κάμερες, τις οποίες η αστυνομία θα έπρεπε να είχε ερευνήσει. Πήρε το υλικό μόνο από μια κάμερα από το αντίθετο ρεύμα, που δεν είναι αξιοποιήσιμο», ανέφερε.

«Η μοτοσικλέτα του θύματος δεν είχε κανένα μηχανικό πρόβλημα όπως επιβεβαιώνει και ο αδελφός του, που ήταν και συνιδιοκτήτης της», πρόσθεσε.

“Του άρπαξαν τα κινητά και τον εγκατέλειψαν…”

Από το σημείο όπου έγινε το περίεργο ατύχημα και έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Ξυδάκης, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει επαφή άλλου οχήματος με τη μοτοσικλέτα του και φαίνονται ίχνη γκρι χρώματος. Η ζάντα έχει παραμορφωθεί, κάτι που ούτε μπορεί να προϋπήρχε, ούτε έγινε όταν χτύπησε στα βράχια.»

Ο πραγματογνώμονας μίλησε και για το ρόλο και τις κινήσεις των «φίλων» του θύματος στο τροχαίο.

«Έχουν πέσει σε πολλές αντιφάσεις. Του πήραν τα κινητά και τον εγκατέλειψαν. Άφησαν ένα 15λετπο για να διασκευάσουν τυχόν συνομιλίες και άλλοθι, έφυγαν και ξαναήρθαν στο σημείο μετά. Στον οδηγό του ΕΚΑΒ έκαναν εντύπωση οι κινήσεις τους και οι αντιδράσεις τους. Ήταν λες και έπαιζαν θέατρο», είπε.

Τα σημάδια στη μηχανή “δείχνουν” τους δράστες… 

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας δείχνει στο «Τούνελ» τη μηχανή και τα σημεία όπου φαίνεται να υπάρχουν χτυπήματα από άλλο όχημα, τα οποία προκάλεσαν και την εκτροπή της.

«Η μηχανή είχε επαφή με ένα αγροτικό αμάξι και με το BMW κάμπριο. Ο πραγματογνώμονας που όρισε το Δημόσιο δε μπήκε στη διαδικασία να κάνει τη σύγκριση και να αξιολογήσει αυτό και άλλα σημαντικά ευρήματα», είπε στην κάμερα της εκπομπής.
<span
data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px;
overflow: hidden; line-height: 0;”
class=”mce_SELRES_start”></span>