Κρήτη | Ούτε σε ταινία το δράμα του άνδρα που παρασύρθηκε από μηχανή

0
25

Μια απίστευτη ιστορία που θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, κρύβεται πίσω από το τροχαίο ατύχημα της 3ης Δεκεμβρίου, όταν μηχανή χτύπησε πεζό στον κόμβο Γιόφυρο.

Για το θέμα και τις άγνωστες πτυχές του επέλεξε να μιλήσει ο αδερφός του 55χρονου από τη συχνότητα του Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, για να ακολουθήσει στη συνέχεια μια αναλυτική παρουσίαση του θέματος κι ένας μαραθώνιος συμπαράστασης προς την οικογένεια του τραυματία μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες άνθρωποι απέδειξαν με πράξεις την ανθρωπιά του.

Ο πολυτραυματίας πεζός, για δεκαετίες εργάζονταν σκληρά σε ξυλαποθήκη. Παρά τα 55 του χρόνια, η δουλειά τον είχε κάνει χειροδύναμο με πολλές αντοχές. Η κρίση όμως τον οδήγησε στην ανεργία και τα τελευταία δέκα χρόνια, είχε αναγκαστεί να κάνει μεροκάματα, όπου μπορούσε να βρει.

Χωρίς να φοβάται την δουλειά κι έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του, περπατούσε καθημερινά από το Τσαλικάκι ως την Βιομηχανική Περιοχή, για να σηκώνει καφάσια και να κάνει βαριές εργασίες.

Ο αδερφός του 55χρονου, έχοντας ευαισθησία απέναντι στον αδερφό του, ξόδεψε κάποιες από τις οικονομίες του και του αγόρασε αυτοκίνητο. Δυστυχώς όμως, η μοίρα τον ήθελε να κυκλοφορεί με τα πόδια. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε σε ένα τροχαίο ατύχημα και κατέληξε στα παλιοσίδερα.

Έτσι ο 55χρονος επέστρεψε στην καθημερινότητα της πεζοπορίας και της σκληρής εργασίας, έως ότου να τραυματιστεί σοβαρά, αφού το κορμί του δεν άντεχε πλέον. Έτσι, αναγκάστηκε να πραγματοποιεί φυσιοθεραπείες στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου, πηγαίνοντας με τα πόδια.

Ήταν ξημερώματα 3ης Δεκεμβρίου, όταν στις 6.20 το πρωί κινούμενος στον σκοτεινό κόμβο Γιόφυρο, όπου δεν υπάρχουν ούτε διαγραμμίσεις, ούτε όμως και πεζοδρόμια, χτυπήθηκε από διερχόμενη μηχανή και κατέληξε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η καρδιά του, ήταν πολύ δυνατή από το περπάτημα και παρά το ότι τον πρόδωσε δύο φορές ως την μεταφορά του στη Μονάδα, κατάφερε να επιζήσει. Δυστυχώς όμως τα τραύματα στο κεφάλι ήταν πολύ σοβαρά.

Μετά από 15 ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας οι γιατροί προσπαθούν σταδιακά να τον “ξυπνήσουν” όμως βλέπουν, σύμφωνα με τη μαρτυρία του αδερφού του, πολύ δρόμο ακόμα. Η ενημέρωση που έχει η οικογένεια, είναι πως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα έτος για την αποκατάσταση, ενώ οι ελπίδες για να επανέλθει στο 100 % ο 55χρονος, είναι μικρές.

Όλο αυτό το διάστημα, η οικογένεια του, η σύζυγος και τα τρία του παιδιά, είναι στο πλευρό του. Η σύζυγος του πασχίζει για την επιβίωση καθαρίζοντας σπίτια και σκάλες, αφού η Πολιτεία θεωρεί πως δεν δικαιούται το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Μαζί με τα παιδιά της πηγαίνουν με τα πόδια στο νοσοκομείο, αφού δεν τους περισσεύει ούτε 1,20 ευρώ για να αγοράσουν εισιτήριο λεωφορείου.

Και παρ’ όλα αυτά διατηρούν την αξιοπρέπεια τους ευχαριστώντας όλους τους ανθρώπους που δέχονται να τους στηρίξουν. Αναφέρουν όμως, πως δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους συνανθρώπους τους και ζητούν να βρεθεί μια λύση σε σχέση με το πρόστιμο των 500 ευρώ της τροχονομικής παράβασης, αλλά και μόνιμη εργασία στα μέλη της οικογένειας προκειμένου να μπορούν με αξιοπρέπεια να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους.