Το σπαρακτικό μήνυμα μέσα από το φορτηγό στο Έσεξ: «Μαμά, πεθαίνω»

0
23

Συγκλονίζουν τα όσα έστειλε στη μητέρα της κοπέλα που φέρεται να βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς

Μία γυναίκα από το Βιετνάμ φοβάται πως η κόρης της βρίσκεται μεταξύ των 39 νεκρών, που βρέθηκαν στο φορτηγό της φρίκης στο Έσεξ.

Η οικογένεια της Φαμ Τι Τρα κάλεσε για βοήθεια, μετά τα μήνυμα της 26χρονης στην μητέρα της, στα οποία έγραφε «πνίγομαι, δεν μπορώ να αναπνεύσω, πεθαίνω».

Στα μηνύματα που στάλθηκαν την Τρίτη στις 22:28 η κοπέλα έστειλε, επίσης, στη μητέρα της: «Σ΄ αγαπάω πάρα πολύ… Συγγνώμη».

Η μητέρα της Φαμ είπε ότι η κόρη της πήγε στην Κίνα, προκειμένου από εκεί να μπορέσει να ταξιδέψει έως το Ηνωμένο Βασίλειο για μία καλύτερη ζωή.

Τουλάχιστον 10 ώρες μέσα στο φορτηγό-φέρετρο οι 39 Κινέζοι

Φρίκη προκαλούν οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το φορτηγό της φρίκης που εντοπίστηκε στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade στο Έσεξ και μέσα στο κοντέινερ του οποίου βρήκαν τραγικό θάνατο 39 Κινέζοι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι 39 Κινέζοι είχαν ταξιδέψει με το φορτηγό για 5.000 μίλια και ενδέχεται να βρίσκονταν μέσα στο κοντέινερ για μέρες. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχασαν τη ζωή τους είτε από ασφυξία, είτε πάγωσαν μέχρι θανάτου.

Οι βελγικές Αρχές ανέφεραν ότι οι 31 άνδρες και οι οκτώ γυναίκες βρισκόντουσαν εγκλωβισμένοι για τουλάχιστον 10 ώρες μέσα στο κοντέινερ, εντός του οποίου οι θερμοκρασίες ήταν πολικές καθώς άγγιζαν τους -25 βαθμούς Κελσίου.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν καμία ελπίδα. Ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα» είπε στην Daily Mail εργαζόμενος στο λιμάνι.

Πού εστιάζουν τις έρευνες οι Αρχές
Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους προκειμένου να λύσουν τον γρίφο σχετικά με το ποιοι κρύβονται πίσω από την μεταφορά των Κινέζων στην Βρετανία.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ ο Telegraph υπογραμμίζει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες.