Τι είπε ο βαλλιστικός εμπειρογνώμων στη δίκη Δουρουντάκη

0
22

Η δίκη το μεσημέρι διεκόπη για την επόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Τελευταία ενημέρωση 14:58

Η δίκη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του Παντελή Δουρουντάκη το 2018,  συνεχίστηκε σήμερα με εξέταση του γιου του θύματος, η οποία είχε διακοπεί την περασμένη Παρασκευή και ακολούθησε με την εξέταση βαλλιστικού εμπειρογνώμονα.

Ο ειδικός εξεταστής πυροβόλων όπλων, βαλλιστικός εμπειρογνώμονας από την Αθήνα εξέτασε τόσο το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο θανών όσο και το όπλο που βρέθηκε στο όχημα του θύματος. Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι το όπλο που έβαλε κατά του θύματος, βάσει των ευρημάτων και της ιατροδικαστικής εξέτασης ήταν ένα κυνηγετικό όπλο. Υπήρξε διασπορά ενώ στα ρούχα του υπήρχε μια οπή από βολή τέτοιου όπλου. Μάλιστα ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι η απόσταση σε σχέση με τη διασπορά στο σώμα, είναι ένα πρωτογενές τραύμα. Ο πυροβολισμός έγινε από απόσταση 15-20 μέτρων.

Αναφορικά με το όπλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Παντελή Δουρουντάκη, ο εμπειρογνώμονας, υπογράμμισε ότι το φυσίγγι δεν είχε εξέλθει πλήρως από την θαλάμη, το όπλο δεν έχει βλάβη αλλά είχε εμπλοκή. Όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτό έγινε από μη σωστή τοποθέτηση του γεμιστήρα στο όπλο (ένα CZ 99, όπλο και για αριστερόχειρες και για δεξιόχειρες). Ωστόσο, το όπλο θα μπορούσε παρότι είχε εμπλοκή να έχει πυροβολήσει, αλλά τα ευρήματα δεν είναι επαρκή και αυτό δεν είναι ξεκάθαρο. Στην έκθεση του κατέγραψε ότι δεν βρέθηκαν φυσίγγια από το όπλο του θύματος και δεν μπορεί να αποδειχθεί αν πυροβόλησε ενώ είχε εμπλοκή ή αν δεν πυροβόλησε.

Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι είναι ένας 45χρονος από τα Σφακιά που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έχει ομολογήσει την πράξη του και ο 40χρονος αδερφός του καθώς και ένας 32χρονος που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Το πτώμα του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη είχε βρεθεί 3,5 μήνες μετά την εξαφάνισή του, θαμμένο με το αυτοκίνητό του σε λάκκο βάθους περίπου 5 μέτρων στον Αλικιανό.