Κρήτη: Δραματικές εικόνες από τη μεγάλη πυρκαγιά – Οι φλόγες απείλησαν ζωές!

0
149

Εικόνες που θυμίζουν …Μάτι στο Ρέθυμνο! Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα πάνω από την πόλη στο ύψος της εθνικής οδού, ξέφυγε από κάθε έλεγχο και γρήγορα επεκτάθηκε, απειλώντας ανθρώπινες ζωές, σπίτια και περιουσίες στην ευρύτερη περιοχή του Μασταμπά.

Οι δυνατοί άνεμοι που από τα ξημερώματα σαρώνουν το νησί βοήθησαν ώστε η φωτιά να επεκταθεί με μεγάλη ταχύτητα και να φτάσει κοντά σε κατοικίες, στα προάστια της πόλης.

 

Έντρομοι οι κάτοικοι έβλεπαν τις φλόγες να είναι σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, ενώ οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις πάλευαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικράτησε, εκκενώθηκαν δημοτικά σχολεία της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Με πυροσβεστικά οχήματα, το ελικόπτερο Έρικσον από αέρος, συνδρομή από υδροφόρες του δήμου, αλλά και εθελοντική συμμετοχή πολιτών, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ άφησε πίσω της καταστροφές σε γεωργικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, αλλά και σε επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών!

Φωτογραφίες: Goodnet.gr, Rethemnos.gr