Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: «Ατελές και πρόχειρo το σχέδιο που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

0
32

Δυσαρεστημένος από τις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τοποθετούμενος επί του θέματος κατά την Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονικής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι το έργο πνοής που χρειάζεται η Κρήτη είναι προσωπική του δέσμευση, αφού, όπως έχει πολλάκις πει στο παρελθόν, ο ΒΟΑΚ θα γίνει επί των ημερών του:

Αναλυτικά, σε σχετική ερώτηση που του έγινε από τον Χανιώτη δημοσιογράφο, Λευτέρη Κουρκουλό, σχολίασε:

«Ο ΒΟΑΚ θα γίνει, είναι προσωπική μου δέσμευση. Είναι το τελευταίο μεγάλο έργο υποδομών οδικών αξόνων στη χώρα. Είναι έργο ζωής για την Κρήτη, που θα εξασφαλίσει οτι θα θρηνούμε λιγότερα θύματα στους δρόμους του νησιού μας.

Τα τροχαία όμως έχουν να κάνουν και με την οδική συμπεριφορά και γι’ αυτό εκπονούμε ένα συνολικό σχέδιο για τα ζητήματα της ασφάλειας στο δρόμο, της βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς, που πρέπει να βρει εφαρμογή και στο νησί μας, την Κρήτη.

Το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ατελές και πολύ πρόχειρο. Εμείς θα μελετήσουμε δυνατότητες χρηματοδότησης αυτού του αυτοκινητοδρόμου και ενδεχομένως να αξιοποιήσουμε έσοδα από επεκτάσεις άλλων συμβάσεων παραχώρησης για να χρηματοδοτήσουμε το σημαντικό έργο αυτό, το οποίο είναι ένα έργο πνοής για την Κρήτη, δεν θα γίνει όμως από τη μία στιγμή στην άλλη.»