Κρήτη | Στην εντατική δύο 2χρονα αγόρια – Έπεσαν από ύψος και δίνουν μάχη

0
34

Η αγωνία χτυπά κόκκινο για τις οικογένειες δύο παιδιών στην Κρήτη που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο νοσοκομείο να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις περιστατικών πτώσεις για δύο δίχρονα αγοράκια από Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Συναγερμός σήμανε στο ΕΚΑΒ το βράδυ της Κυριακής για ένα αγοράκι μόλις δύο ετών το οποίο μεταφέρθηκε τα μεσάνυχτα εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, αφού έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Φανουργιάκης στο neakriti.gr, «το παιδί χειρουργήθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε καταστολή».

Να σημειωθεί ότι το μικρό παιδί φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη.

Λίγο νωρίτερα, όμως, και συγκεκριμένα νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής άλλο ένα αγοράκι περίπου δύο ετών μεταφέρθηκε άμεσα στο ΠΑΓΝΗ έπειτα από πτώση που είχε, μικρότερη βέβαια του παραπάνω περιστατικού.

Όπως τονίζει ο κ. Φανουργιάκης, «και αυτό το παιδί που ήρθε από το Ηράκλειο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων. Δε χρειάστηκε να χειρουργηθεί. Είναι διασωληνωμένο και σε καταστολή στην εντατική. Πάντα, όμως, τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα».

Ευχή όλων είναι τα δύο παιδάκια να ξεπεράσουν γρήγορα τη σοβαρή αυτή περιπέτεια υγείας τους και να επιστρέψουν σώα δίπλα στις οικογένειές τους.