Κρήτη | Σαββατοκύριακο εκλογών με ζέστη, ανεβαίνει ο υδράργυρος από Δευτέρα

0
33

Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή, οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Κρήτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα.

Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν στα βόρεια τμήματα στους 31°C  και κατά τόπους έως και τους 34°C, ενώ στα νότια θα ξεπεράσουν κατά τόπους και τους 35°C. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα βόρεια τμήματα με την έντασή τους να κυμαίνεται στα 3 – 4 Μποφώρ στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά τις μεσημβρινές ώρες θα φθάσουν και τα 5 Μποφώρ, στα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ενισχυόμενοι κατά τόπους έως και τα 6 Μποφώρ.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται πολύ καλός καιρός με τη θερμοκρασία να σημειώνει μία μικρή υποχώρηση. Οι άνεμοι στα βόρεια τμήματα του νησιού θα πνέουν από ΒΔ έως και δυτικές διευθύνσεις με την έντασή τους στα 3 – 4, στα ανατολικά έως και τα 5 Μποφώρ. Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα νότια τμήματα του νησιού με την έντασή τους στα 3 – 4 Μποφώρ. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στα βόρεια τμήματα θα κυμανθούν στους 30 – 32°C, ενώ στα νότια θα κυμαίνονται στους 32 – 34°C.

Από τη Δευτέρα ξεκινούν να κάνουν την εμφάνισή τους θερμότερες εισβολές από τα νότια δίνοντας μία τάση για αύξηση των θερμοκρασιών σε ολόκληρη την Κρήτη με κορύφωσή τους από την Τετάρτη και μετά. Οι άνεμοι διατηρούν γενικά δυτικές διευθύνσεις με την έντασή τους να κυμαίνεται στα 3 – 4, τοπικά τις μεσημβρινές ώρες έως και τα 5 Μποφώρ. Ο κυματισμός στις παράκτιες ζώνες του νησιού θα είναι σχετικά χαμηλός, δημιουργώντας πολύ καλές συνθήκες κολύμβησης, καταλήγει ο κ. Λέκκας.