ΕΦΚΑ: Πληρώνονται αναδρομικά ποσά σε 8.303 απόστρατους

0
32

Τα ποσά που εισπράττουν σήμερα

Συνολικά 8.303 απόστρατοι αναμένεται να λάβουν σήμερα διορθωτικά αναδρομικών αναμένεται μαζί με τη σύνταξη Ιουλίου. Πρόκειται για συνταξιούχους πρώην ενστόλους οι οποίοι είτε δεν έλαβαν καθόλου είτε έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνταν στην πληρωμή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα ποσά που εισπράττουν σήμερα ως διόρθωση της πληρωμής της 21ης Δεκεμβρίου οι 8.303 δικαιούχοι αναμένεται να κυμαίνονται σύμφωνα με πληροφορίες, από 1,05 ευρώ έως 6.679 ευρώ μεικτά. Ο μέσος όρος των διορθωτικών ποσών είναι 1.043 ευρώ μεικτά, ενώ η διάμεσος τιμή 734 ευρώ. Όπως εξηγούν υπηρεσιακά στελέχη του ΕΦΚΑ σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», αυτό σημαίνει ότι οι μισοί από τους δικαιούχους θα εισπράξουν ποσά έως 734 ευρώ και το υπόλοιπο 50% πάνω από 734 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου 125.568 συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων έλαβαν αναδρομικά σε εφαρμογή του νόμου για την επιστροφή αναδρομικών ποσών στους εν ενεργεία συναδέλφους τους.

Υπηρεσιακά στελέχη του ΕΦΚΑ υποστηρίζουν ότι από τις 125.568 πληρωμές οι περίπου 115.000 έγιναν ορθώς, χωρίς αστοχίες. Σήμερα, με την καταβολή των επιπλέον ποσών έρχεται η πρώτη διόρθωση καθώς θα λάβουν αναδρομικά 8.303 δικαιούχοι συνταξιούχοι ένστολοι είτε ως πρώτη καταβολή είτε ως διόρθωση. Δηλαδή στη σημερινή πρώτη «φουρνιά» συμπεριλαμβάνονται απόστρατοι που δεν έλαβαν καθόλου ποσά τον Δεκέμβριο, καθώς τα στοιχεία τους ήταν ελλιπή στο μηχανογραφικό σύστημα και δεν μπορούσαν να πληρωθούν, όπως επίσης συμπεριλαμβάνονται και περιπτώσεις δικαιούχων που έλαβαν μικρότερα ποσά και θα δουν τώρα τα επιπλέον ποσά στους λογαριασμούς τους. Υπενθυμίζεται πως στην αντίπερα όχθη υπάρχουν και συνταξιούχοι που έλαβαν μεγαλύτερα ποσά από αυτά που δικαιούνταν.