Ανησυχία για τον τουρισμό

0
142

Έντονη είναι πλέον η ανησυχία για το φετινό καλοκαίρι καθώς φαίνεται οι κρατήσεις από το εξωτερικό τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχουν παγώσει ενώ αβέβαιο είναι εάν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα μπορέσουν να τονώσουν την εμφατικά πτωτική τάση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, τους 2 πολύ ισχυρούς μήνες τουρισμού για όλη την Ελλάδα.

Με εκπτώσεις που φτάνουν και το 30% προσπαθούν οι ξενοδόχοι σε όλες τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδος να απαντήσουν σε αυτή την ξηρασία κρατήσεων όμως φαίνεται πως το φαινόμενο αυτό είναι καθολικό για όλη την λεκάνη της Μεσογείου και για τις Ισπανία,Τουρκία,Αίγυπτο οι οποίες όμως είχαν καθ’όλη την διάρκεια του χειμώνα ένα μεγάλο κύμα προκρατήσεων και έτσι οι πληρότητες τους αναμένονται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Στην Ελλάδα η ανησυχία εντείνεται και με τις διαφαινόμενες εκλογές στις 7 Ιουλίου αν και δεν είναι τίποτα οριστικό ακόμα.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμα ακυρώσεις, ανησυχούμε έντονα

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακυρώσεις αλλά ανησυχούμε για τον ρυθμό των κρατήσεων τον οποίο και παρακολουθούμε καθημερινά. Η συγκράτηση στις κρατήσεις από την ελληνική αγορά προβληματίζει και δημιουργεί προβλήματα στον κλάδο. Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες για τον Ιούλιο απωλέσθησαν.

Χάθηκαν λόγω εκλογών και όχι μόνο από αβεβαιότητα αλλά και από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν υποψήφιοι. Δαπάνησαν μεγάλο μέρος των χρημάτων τους στις εκλογές που ήταν μέρος του προϋπολογισμού των διακοπών»

συμπληρώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας και αυτός στον ΕΤ.