Διοικητής Τροχαίας Ηρακλείου: Πληγή του τόπου μας το αλκοόλ

0
44

Καλεσμένος στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ήταν σήμερα ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, Αστυνόμος Β Μανόλης Μουρτζάκης με αφορμή τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα της υπηρεσίας του θα είναι και φέτος αυστηρά με μόνο στόχο την αναίμακτη έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Ειδικότερα, ανέφερε ότι θα γίνονται έλεγχοι αλκοτέστ ακόμη και την ημέρα καθώς το αλκοόλ αποτελεί την πληγή του τόπου μας όπως επίσης ότι κατέχουμε την αρνητική πρωτιά. “Θεωρούμε δικαίωμα μας το να πιούμε και να οδηγήσουμε όμως δεν είναι έτσι” σχολιάζει ο κ. Μουρτζάκης και συμπληρώνει ότι “δεν υπάρχει δικαιολογία για τη κατανάλωση αλκοόλ όταν πρόκειται να οδηγήσουμε”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ακόμη φαινόμενο το οποίο τελευταίως λαμβάνει ξανά τρομακτικές διαστάσεις, είναι η χρήση του κινητού τηλεφώνου ενώ όπως ανέφερε, η υπηρεσία του “δεν προλαβαίνει να βεβαιώνει παραβάσεις”.

Στο Ηράκλειο συγκεκριμένα, λέει ο κ. Μουρτζάκης, βεβαιώνονται καθημερινά 30 – 40 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης και συμπληρώνει ότι έρευνες, έχουν δείξει πως την οδήγηση επηρεάζει ακόμη και ο νόμιμος τρόπος ομιλίας, δηλαδή το ασύρματο bluetooth.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που κατέθεσε ο Μανόλης Μουρτζάκης είναι η κατοχή και χρήση πλαστών διπλωμάτων οδήγησης. Όπως είπε, το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, εντοπίζει τουλάχιστον ανά 20 – 30 ημέρες, και από έναν οδηγό με πλαστό δίπλωμα οδήγησης. 

Την ίδια ώρα, αυστηρά θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας και στον Βόρειο Οδικό Άξονα. Εκεί, η αρμόδια υπηρεσία Τροχαίας του ΒΟΑΚ, θα διενεργεί εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανά 30 χιλιόμετρα θα υπάρχει περιπολία ενώ εμφανής θα είναι η αστυνόμευση, τόσο στις εισόδους όσο και εξόδους των πόλεων.

Η κίνηση στον ΒΟΑΚ έχει ξεκινήσει να πυκνώνει από χθες και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες οπότε και οι εκδρομείς θα φύγουν από τις πόλεις για να περάσουν το Πάσχα στην εξοχή.