Μείωση “σοκ” τον Μάρτιο σε πτήσεις και επιβάτες στο αεροδρόμιο Χανίων και η εξήγηση της Fraport | Πίνακες

0
35

Μείωση κατά 77,8% στις διεθνείς πτήσεις και κατά 80,9% στον αριθμό επιβατών, καταγράφηκε τον Μάρτιο στο Αεροδρόμιο Χανίων, όπως βλέπετε στους παρακάτω πίνακες.

Σύμφωνα με την Fraport, τα στοιχεία έχουν επηρεαστεί κυρίως λόγω της κινητής εορτής του Πάσχα που το 2018 συνέπεσε στις αρχές Απριλίου (02.04.2018).

Κάντε κλικ στις εικόνες

Στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της Fraport, συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός επιβατών έφτασε τα 1.92 εκατομμύρια υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 8,2%.

Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, η επιβατική κίνηση των αεροδρομίων παρουσίασε αύξηση της τάξεως 1,1%, φθάνοντας συνολικά 0.71 εκατομμύρια επιβάτες.

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού σημείωσε αύξηση 4,7% σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2018. Κως, Κεφαλονιά, Άκτιο, Καβάλα, Μυτιλήνη, Κέρκυρα και Σαντορίνη παρουσίασαν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Σάμου και Θεσσαλονίκης.

Η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση 4,8%. Παρόλα αυτά, τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ακτίου και Σάμου εμφάνισαν άνοδο.