Κρήτη: Έπεσε σπίτι από τη μανία του καιρού – “Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα”

0
146

Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Νοτιανατολική Κρήτη και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει είναι πολλά και σοβαρά.

Δρόμοι έχουν κλείσει ενώ άλλοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια καθώς το νερό πέφτει ασταμάτητο.

Σε πολλές περιοχές τα ορμητικά νερά παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολίτες αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα του σπιτού τους για να σωθούν. 

Στο Ορεινό του Δήμου Σητείας, η μανία του καιρού “έριξε” ένα παλιό σπίτι με συνέπεια ο δρόμος να κλείσει.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του Παντελή Σαρικλάκη στους “Μετεωκρήτες”

 

Σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Δοιηκητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη που μίλησε στο ekriti.gr,κληθήκαμε σε πολύ σοβαρά και επικίνδυνα περιστατικά από τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Οι πυροσβέστες όμως για ακόμη μία φορά έβαλαν το κεφάλι τους στον τορβά, δεν υπολόγισαν τίποτα και έκαναν αυτό που έπρεπε“.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, στην περιοχή του Μακρύ Γυαλού και της Σητείας θα γίνουν αντλήσεις υδάτων και όπως φαίνεται αυτό θα κρατήσει όλη νύχτα καθώς τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε αυτές τις περιοχές. Συμπλήρωσε επίσης ότι δυο οικοδομικά τετράγωνα στην πόλη της Σητείας, εμφανίζουν πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάστηκε να επέμβουν σε επτά ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που κινδύνευαν από τη στάθμη των νερών.