Απαράδεκτα περιστατικά στο Νοσοκομείο Χανίων: Δεν πήγαινε καρδιολόγος να εξετάσει στα Επείγοντα

0
82

Μια καταγγελία πολίτη προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία για το πως γίνεται η αξιολόγηση και διαχείριση των περιστατικών που δέχεται το Νοσοκομείο Χανίων, αφού μετά από μακρά, πολύωρη αναμονή δεν έλαβε ποτέ την απαραίτητη φροντίδα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Ε.Κ. στο zarpanews.gr (τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας), μετέβη στο τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου περί τις 11 το πρωί Παρασκευής μεταφέροντας τον ηλικιωμένο πατέρα της, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα με την καρδιά του, με έντονη δύσπνοια κατόπιν εντολής του ιδιώτη γιατρού του.

Αφού δέχτηκε την πρώτη φροντίδα ο ηλικιωμένος και μετά τις πρώτες εξετάσεις, τους μετέφεραν στο τμήμα βραχείας νοσηλείας μέχρις ότου κατέβει καρδιολόγος για να τον εξετάσει περαιτέρω.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην καταγγελία της, παρά την πολύωρη αναμονή τους στο σημείο και τις εκκλήσεις της ίδιας στον επιμελητή των ΤΕΠ για να έρθει καρδιολόγος και να εξετάσει τον ηλικιωμένο που ήταν σε άσχημη κατάσταση, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Σχεδόν 6 (!) ώρες μετά την πρώτη εξέταση, η γυναίκα πήρε την ευθύνη, υπέγραψε τα απαραίτητα χαρτιά και αποχώρησε από το Νοσοκομείο, με σκοπό την εισαγωγή του πατέρα της σε ιδιωτική κλινική για τη φροντίδα του.

Το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση -για να προλάβουμε και τις πρώτες απαντήσεις- δεν είναι μόνο η ταχύτητα και ο χρόνος αναμονής, αφού η πρώτη αξιολόγηση και φροντίδα είχε γίνει. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά δείχνουν το πόσο μεγάλα προβλήματα στελέχωσης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει και το Νοσοκομείο μας, καταντώντας τους γιατρούς και νοσηλευτές “δρομείς” εντός του.