Επιδείνωση του καιρού και μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη

0
90

Που θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις – Χάρτες με τα αναμενόμενα ύψη βροχής και τη συγκέντρωση σκόνης – Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος και Διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται στην χώρα μας από την Παρασκευή 05/04. Βαρομετρικό χαμηλό, κινούμενο από την περιοχή της Σικελίας προς το Ιόνιο θα επηρεάσει τη χώρα μας από το μεσημέρι της Παρασκευής 05/04 μέχρι και την Κυριακή 07/04.

Η μεταβολή αυτή, θα επηρεάσει και την Κρήτη με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

• Τις ισχυρές βροχές, κυρίως στα νότια του νησιού, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται από αργά το απόγευμα της Παρασκευής 05/04 μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 06/04. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στις νότιες περιοχές του νησιού, όπου τοπικά η συνολική βροχή αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 χιλιοστά.

• Τους σχεδόν θυελλώδεις (7 Μποφόρ) νότιους ανέμους στο Λιβυκό αλλά και τοπικά στο Κρητικό πέλαγος κυρίως το Σάββατο 06/04.

• Τη μεταφορά σκόνης στην περιοχή

Στους χάρτες που ακολουθούν δίνεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 06/04 καθώς και η εκτιμώμενη μεταφορά σκόνης στην περιοχή.

Συγκέντρωση σκόνης το μεσημέρι του Σαββάτου 06/04. Τα πιο σκούρα χρώματα αντιστοιχούν σε περιοχές με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις