“Χτενίζουν” την θάλασσα από αέρος για τον ψαροντουφεκά! – Κι αεροσκάφος της Frontex στις έρευνες (pics)

0
73

Το θρίλερ με την αναζήτηση του 33χρονου ψαροντουφεκά που αγνοείται στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων, από το βράδυ της Τετάρτης συνεχίζονται.

Μάλιστα στις έρευνες έχει ριχτεί και αεροσκάφος της Frontex το οποίο “χτενίζει” μια μεγάλη περιοχή από τους Καλούς Λιμένες έως και την Τρυπητή ευελπιστώντας ότι κάτι θα βρει. Ωστόσο οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο του, ενώ ο άγριος καιρός είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των ερευνών, από θαλάσσης.

Στη φωτό , το αεροπλάνο μόλις διακρίνεται πάνω δεξιά
Από το σημείο των ερευνών

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί εντοπίστηκε, να επιπλέει στη θάλασσα, ο καταδυτικός εξοπλισμός του 33χρονου, καθώς και το ρολόι του. Ειδικότερα, βρέθηκαν τα βαρίδια, η σημαδούρα και το εφεδρικό του ψαροντούφεκο, περίπου, 3 μίλια, ανατολικά των Καλών Λιμένων.

Πρόκειται για έναν έμπειρο ψαροντουφεκά που μετέβαινε από το Ηράκλειο στους Καλούς Λιμένες για ψαροντούφεκο, ενώ, η τελευταία φορά που βούτηξε στην θάλασσα ήταν, χτες, στις 3 το μεσημέρι. Έκτοτε, δεν τον έχει δει κάποιος, ενώ, όσο περνούν οι ώρες, η αγωνία ολοένα και κορυφώνεται.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του

Η μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, όταν ένας φίλος του 33χρονου ενημέρωσε το Λιμεναρχείο των Καλών Λιμένων. Άμεσα, λοιπόν, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, έρευνες πραγματοποιούσαν δύο σκάφη του λιμενικού από τον Κόκκινο Πύργο και την Αγία Γαλήνη, ενώ το πρωί προστέθηκε και τρίτο σκάφος από την Ιεράπετρα, με συνολικά 4 δύτες,

Παράλληλα, στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη ιδιωτών, αλλά και αρκετοί εθελοντές που ψάχνουν στη στεριά. Επιπροσθέτως, στις έρευνες κλήθηκε να συμμετάσχει και η 3η ΕΜΑΚ, με 6 δύτες και δύο αυτοκίνητα.

Επίσης, πληροφορίες ανέφεραν πως, σήμερα νωρίς το πρωί, επιχείρησε να «σηκωθεί» και ελικόπτερο, όμως λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Τελικά λίγες ώρες αργότερα στις έρευνες προστέθηκε αεροσκάφος της Frontex.