Τραγική η κατάσταση στο Δήμο Πλατανιά ένα μήνα μετά τις θεομηνίες – Ζητάει 60 εκ. για έργα αποκατάστασης

0
51

Στην κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Πλατανιά, ένα μήνα μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, αναφέρθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαλανδράκης «στα Μεσκλά και στα Σκορδαλού και σε οικισμούς στο Ορθούνι η συγκοινωνία γίνεται μόνο με 4Χ4».

Παράλληλα όπως έκανε γνωστό, ο δήμος Πλατανιά έχει καταθέσει τεχνικά δελτία που φτάνουν τα 60 εκατομμύρια έργα για οδοποιία αντιστήριξη πρανών υδραυλικά έργα κα.

«Μέχρι σήμερα ο δήμος έχει πάρει 500.000 ευρώ για τη θεομηνία της 14ης Φεβρουαρίου και άλλες 500.000 πρόσφατα για τις μισθώσεις μηχανημάτων» είπε ο κ. Μαλανδράκης ενώ αναφορικά με τις γέφυρες είπε πως «η απόφαση για την τοποθέτηση Μπέλεϊ στον Πλατανιά πάρθηκε από τους μηχανικούς της περιφέρειας Κρήτης» και ότι σύμφωνα με «τον περιφερειάρχη η γέφυρα θα αποκατασταθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου ενώ ο δήμος ζητάει να γίνει παράλληλα ή στο άμεσο μέλλον και roundabout, αφού έχουν εξασφαλιστεί οι 500.000 ευρώ»

Για τον Κερίτη ο κ. Μαλανδράκης σημείωσε ότι ο στρατός μπορεί να βάλει γέφυρα αν η περιφέρεια φροντίσει για την κατασκευή βάθρων κάτι που εκτιμάτε ότι θα γίνει μέχρι τέλη Μαΐου ενώ είπε ότι συμφωνήθηκε με τον υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη προγραμματική σύμβαση 300.000 ευρώ για την προμελέτη κατασκευής νέας γέφυρας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη σε ξενώνα στους Λάκκους φιλοξενούνται 6 άτομα που δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους ενώ συνολικά 20 άτομα έχουν φιλοξενηθεί σε ξενώνες αφού σπίτια κυρίως στα Καράνου και στους Λάκκους έχουν κριθεί ακατάλληλα

Τέλος, ο κ. Μαλανδράκης επανέλαβε ότι ζητάει το υπουργείο υποδομών να αναλάβει τις μελέτες και τις ανακατασκευές των βασικών έργων υποδομής.