Δραπέτευσε από τη φυλακή στα Χανιά, έφτιαξε αμέσως συμμορία ληστών και συνελήφθη σε 1 μήνα

0
46

Δεν έχασε χρόνο μετά την απόδραση από τις φυλακές και συνέστησε σπείρα – Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις ληστειών, μια κλοπή οχήματος και πλαστογραφία του αριθμού πλαισίου του

Πρόκειται για έναν 52χρονο ο οποίος αναζητείτο από τις 3 Φεβρουαρίου 2019 καθώς είχε δραπετεύσει από το κατάστημα κράτησης “Κρήτη 1” στην Αγιά Χανίων.

Ο φυγόποινος εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Μετά την απόδρασή του φαίνεται ότι δεν έχασε χρόνο, αφού αμέσως από τις αρχές Φεβρουαρίου, προχώρησε μαζί με έναν 41χρονο και δυο ακόμα συνεργούς, στη σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στη Δραπετσώνα στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν ο 52χρονος δραπέτης και ο 41χρονος (σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης για ληστείες τραπεζών).

Η δράση της σπείρας ήταν διαρκής, προβαίνοντας καθημερινά σε αναζήτηση στόχων, για διάπραξη ληστείας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισέρχονταν σε καταστήματα, είτε ένας είτε δύο είτε τρείς, ανάλογα με το στόχο που επέλεγαν και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία.

Για την προσέγγιση του στόχου αλλά και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν είτε κλεμμένα οχήματα είτε αφαιρούσαν τα οχήματα των παθόντων, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν σε κοντινή περιοχή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και στο εσωτερικό κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • πιστόλι με (12) φυσίγγια,
  • συσκευασία με είκοσι ένα (21) φυσίγγια,
  • δύο (2) γεμιστήρες,
  • πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, και
  • πλήθος καρτών SIM

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα στις περιοχές της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Βύρωνα

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.