Κρήτη: Που συνεχίζονται οι κατολισθήσεις

0
64

Συνεχίζονται τα φαινόμενα κατολισθήσεων των πρανών και καθιζήσεων του οδοστρώματος καθώς και οι πτώσεις βράχων σε πολλά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Ρέθυμνο σύμφωνα με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Για το λόγο αυτό καλούνται οι οδηγοί να οδηγούν με σύνεση για την ασφάλειά τους.

Συγκεκριμένα και σχεδόν τρεις εβδδομάδες μετά την καταστροφική θεομηνία που έπληξε το Ρέθυμνο και ολόκληρη την κεντρική Κρήτη, στην με αριθμό 3 επαρχιακή οδό, μετά από επεμβάσεις της υπηρεσίας έχει εν μέρει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο φαράγγι Σωματά, οι οδηγοί όμως πρέπει να οδηγούν προσεκτικά και να ακολουθούν την σήμανση γιατί πάντα υπάρχει κίνδυνος επιπλέον καταπτώσεων και καθιζήσεων. Επίσης εξακολουθούν και παραμένουν κλειστά το φαράγγι Κουρταλιώτη ενώ το τμήμα της οδού 14 “Μικρά Ανώγεια-Αγία Ειρήνη” είναι κλειστό και η κυκλοφορία προς Ρουσοσπίτι και Μονή Αγίας Ειρήνης γίνεται από την 15 επαρχιακή οδό προς Χρωμοναστήρι. Η επαρχιακή οδός προς Καλονύχτη χρειάζεται προσοχή και σε ορισμένα σημεία η κυκλοφορία γίνεται μόνο στο μισό πλάτος της οδού. Τμήμα της επαρχιακής οδού 16 από Μύρθιο μέχρι την με αριθμό 13 επαρχιακή οδό προς Αμάρι παραμένει κλειστό λόγω σοβαρών προβλημάτων καθιζήσεων των πρανών σε πολλά τμήματα.

Τέλος, εξακολουθούν και παραμένουν κλειστά το τμήμα “Σταυρός-Μπαλί” και η παλαιά επαρχιακή οδός 27 από Εθνική Οδό “Ρέθυμνο- Ηράκλειο- Μπαλί” και στο τμήμα της επαρχιακής οδού 30 “Κράνα -Ζωνιανά” δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με προσοχή.