Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 27 άτομα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου λόγω μέθης

0
49

Μετά το ποτό και το ξεφάντωμα συνέχισαν την διασκέδαση στο… νοσοκομείο.

Ο λόγος για 27 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου λόγω μέθης μέσα σε μόλις ένα 24ωρο.

Όπως τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, κ. Φραγκιαδάκης, ανάμεσα στα 27 άτομα είναι και δύο ανήλικοι, 16 και 17 ετών, ωστόσο κανένα περιστατικό δεν ήταν σοβαρό.

Όπως έγραψε στο facebook, ο Βαγγέλης Μανιουδάκης, μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου Ρεθύμνου, σε μία βόλτα στο κέντρο του Ρεθύμνου, το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, έβλεπε κανείς μεθυσμένους, στην άκρη του δρόμου ή στα παρτέρια ενώ τα ασθενοφόρα έτρεχαν να μεταφέρουν τους μεθυσμένους στο νοσοκομείο. “Αφού έκανα τη βόλτα μου προβληματισμένος πηγαίνοντας για το σπίτι μου σκέφτηκα να κάνω μια στάση στο νοσοκομείο, εκεί έπαθα σοκ, Όλοι οι διάδρομοι γεμάτοι με ράντζα , πάνω παιδιά κάθε ηλικίας με ορούς στα χεριά κ διπλά τους όλο το προσωπικό του νοσοκομείου κ πολλοί εθελοντές του ερυθρού σταυρού αποκαμωμένοι με το χαμόγελο όμως στο στόμα έδιναν τις πρώτες βοήθειες Έφυγα προβληματισμένος, άραγε τι έχουμε μάθει στα παιδιά μας; ότι χωρίς το αλκοόλ δεν υπάρχει διασκέδαση;

Τι μόδα εάν αυτή που μας έχει κάνει να θρηνήσουμε τόσα θύματα, κυρίως νέους ανθρωποκτόνους δρόμους; Και κυρίως πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε; Από αύριο κι άλας πρέπει να ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας, γονείς, εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων ,καρναβαλικές ομάδες , ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης ,ο δήμος ,η αστυνομία, επιμελητήριο, ψυχολόγους κ όποιον άλλο μπορεί να βοηθήσει ώστε να καταφέρουμε να σταματήσουμε αυτή την νοοτροπία .Θα χρειαστεί να γίνει ένας μεγάλος αγώνας από όλους”, αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ. Μανιουδάκης.