Συνεχίζεται η καθίζηση σε χωριό του Πλατανιά – Δρόμοι καταρρέουν, σπίτια εμφανίζουν ρωγμές

0
150

Κλιμάκια γεωτεχνικών του ΙΓΜΕ, στην περιοχή – Το σαθρό έδαφος “βουλιάζει” παρασέρνοντας δρόμους και σπίτια – Δείτε φωτογραφίες

Από τις πρώτες ημέρες μετά το πέρασμα της καταστροφικής θεομηνίας στα Χανιά, οι επιστήμονες και τα τεχνικά κλιμάκια υπηρεσιών που επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές, επεσήμαναν οτι η τρωτότητα υποδομων και πετρωμάτων είναι μεγάλη και το φαινόμενο των κατολισθήσεων είναι σε εξέλιξη, παρά το γεγονός οτι οι βροχοπτώσεις είχαν σταματήσει.

Το Φωτακάδο  ένα από τα χωριά του δήμου Πλατανιά, που επλήγησαν σφοδρά από την κακοκαιρία, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο όμως και σπιτιών, αποτελεί ζωντανή επιβεβαίωση των προειδοποιήσεων αυτών.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, με εικόνες και βίντεο από την περιοχή, δρόμοι είχαν υποστεί μεγάλης έκτασης καθίζηση, σπίτια είχαν εμφανίσει ρωγμές ενώ κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σήμερα δέκα ημέρες μετά την θεομηνία, στο Φωτακάδο, το  φαινόμενο της γεωλογικής καθίζησης συνεχίζεται. Δρόμος, στον οποίο πρόσφατα είχαν γίνει επεμβάσεις αποκατάστασης, χθες υπέστη καθίζηση με αποτέλεσμα να αποκτήσει τη μορφή που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, τα κλιμάκια γεωτεχνικών του ΙΓΜΕ , που ζήτησε ο δήμος, συνεχίζουν τις αυτοψίες τους μαζί με μηχανικούς του Δήμου ενώ η γειτονιά Μαραγκιανά λόγω μη πρόσβασης, έχει εγκαταλειφθεί.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την κατάσταση που επικρατούσε στο Φωτακάδο, στις 27 Φεβρουαρίου, σε σπίτια και δρόμους