Χαμόγελα στη ΔΕΥΑΗ για το νερό από το Φράγμα Αποσελέμη

0
55

Περίπου 8-9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού αναμένεται να δοθούν στις ΔΕΥΑ Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και Χερσονήσου από τα συνολικά 25 εκ κυβικά, σε βάθος τριετίας, από το Φράγμα Αποσελέμη.

Αυτό προέκυψε μετά τη σύσκεψη που είχαν προ ημερών οι πρόεδροι των τριών Δημοτικών Επιχειρήσεων με τη διοίκηση του ΟΑΚ, μετά και τις πρόσφατες μεγάλες ποσότητες νερού, που συγκεντρώθηκαν στον ταμιευτήρα του Φράγματος, ως αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων.
Το Ηράκλειο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ράδιο Κρήτη» και την Ελένη Μπουρμά, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, θα πάρει περίπου 3,5 εκ. κυβικά και σε συνδυασμό με τις ποσότητες του νερού από τις γεωτρήσεις, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με διακοπές νερού όπως συνέβη το περσινό δραματικό καλοκαίρι…

Ωστόσο, ο κ. Βουρεξάκης επισήμανε ότι εάν δεν κλείσει η μεγάλη εργολαβία αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης, που ήδη έχει ξεκινήσει σε Μασταμπά, Χρυσοπηγή και Ηλιούπολη, το μείζον πρόβλημα με τις διαρροές νερού που προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα κάθε χρόνο, η υδροδότηση θα συνεχίζει να είναι ελλειμματική.

Ο κ. Βουρεξάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη νέα χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» ύψους περίπου 12 εκ. ευρώ από την οποία θα επιδοτηθούν επιπλέον χιλιόμετρα του δικτύου ύδρευσης, δίνοντας σημαντική «ανάσα» στους δημότες.