Κρήτη | Η φασαρία στην πολυκατοικία δεν τον άφησε να διαβάσει | 18χρονος φοιτητής έβγαλε μαχαίρι στον γείτονα!

0
271

Το άγχος της εξεταστικής σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν μπορούσε να βρει ησυχία στην πολυκατοικία που διέμενε… έστειλαν 18χρονο φοιτητή στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της απειλής και της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού.

Η περίπτωση του 18χρονου, ο οποίος κυριαρχημένος από το άγχος για τα μαθήματα και την κόπωση λόγω αυπνίας έφθασε σε ακραία συμπεριφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ουσιαστικά αντικατοπτρίζει μία κατάσταση που βιώνουν δεκάδες φοιτητές και στην πόλη του Ηρακλείου, όπως αποκαλύπτουν ψυχολόγοι στους οποίους απευθυνθήκαμε.

Πριν και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου πολλοί φοιτητές (κυρίως της ιατρικής) παρουσιάζουν συμπτώματα αγχώδους διαταραχής. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα περιστατικά αυτά χαρακτηρίζονται κλινικά και χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής.

Ο 18χρονος φοιτητής, ο οποίος δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, περιγράφεται ως ένα ήσυχο παιδί, ευγενικό και αφοσιωμένο στις σπουδές του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω εξεταστικής το άγχος του είχε κορυφωθεί. Σε αυτήν την αγωνία ήρθαν να προστεθούν οι…φασαριόζοι ένοικοι της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε. Ο νεαρός αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον ιδιοκτήτη, ζητώντας του να παρέμβει καθώς λόγω της φασαρίας δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στα μαθήματά του ούτε να κοιμηθεί.

Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε να χτυπάει την πόρτα του ιδιοκτήτη, κρατώντας ένα μαχαίρι από την κουζίνα του σπιτιού του, διαμαρτυρόμενος για τις συνεχείς οχλήσεις που είχαν «τσακίσει» το νευρικό του σύστημα.

Πολύ γρήγορα συνειδητοποιώντας ότι κρατούσε μαχαίρι ο 18χρονος το άφησε σε μία άκρη, ζητώντας συγνώμη από τον ιδιοκτήτη για τη συμπεριφορά του. Ισχυρίστηκε ότι καθάριζε ένα φρούτο, άκουσε πάλι φασαρία και σε μία «έκρηξη» κατέβηκε στο διαμέρισμα του ιδιοκτήτη χωρίς να αντιληφθεί ότι κρατούσε το μαχαίρι.

Ο νεαρός απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απειλής μετά την κατάθεση του ιδιοκτήτη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν τον απείλησε, ωστόσο για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε να καταδικαστεί σε ποινή 10 ημερών, όμως η υπεράσπιση ζήτησε εφέσιμη ποινή.

«Δεν θα ήθελα να σας έχω γείτονα» είπε μάλλον αστειευόμενη η πρόεδρος στον 18χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί συνεδρίες για τη διαχείριση του άγχους.

Ψυχολόγοι που εργάζονται στο Ηράκλειο ανέφεραν στην «Π» ότι πράγματι καταγράφεται αύξηση των περιστατικών αγχώδους διαταραχής σε φοιτητές, κυρίως της Ιατρικής όπου οι απαιτήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. «Είναι τόσο το άγχος που αδυνατούν να το διαχειριστούν και μπλοκάρουν. Φυσικά δεν είναι όλα τα περιστατικά κλινικά, υπάρχουν όμως και τέτοια που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής».