Η επίσημη ανακοίνωση για την αιτία θανάτου της 6χρονης Ευχαριστίας στο Ηράκλειο

0
19

Ο συνδυασμός του ιού της γρίπης με τον σταφυλόκοκο ήταν η αιτία θανάτου της 6χρονης Ευχαριστίας.

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ γνωστοποιήθηκε η αιτία θανάτου του 6χρονου κοριτσιού που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα.

Όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου, η αιτία θανάτου της μικρής Ευχαριστίας οφείλεται στην ύπαρξη λοιμογόνου συνδυασμού του ιού της γρίπης και του σταφυλόκοκου και μάλιστα όπως υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά “αυτός ο συνδυαμσός είναι αρκετός για να καταλήξει ένα υγιές άτομο”.

Αυτό που τονίστηκε από τους γιατρούς είναι ότι η κλινική εικόνα που είχαν του 6χρονου κοριτσιού, πριν τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, έδειχναν μηνιγγήτιδα. Ωστόσο, οι έλεγχοι στη συνέχεια δεν έδειξαν μηνιγγίτιδα.

Σκοπός της συνέντευξης τύπου ήταν να γίνει κατανοητό πως είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Μάλιστα, τονίστηκε ότι δεν χρειάζεται να εμβολιάζονται όλα τα παιδιά όμως οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί για εκείνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Υπογραμμίστηκε ακόμα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων γρίπης δεν είναι μεγάλος όμως οι εμβολιασμοί κρίνονται απαραίτητοι καθώς, αυτήν την χρονική περίοδο, το φαινόμενο βρίσκεται στην πλήρη έξαρση του.