Χανιά | Στα δικαστήρια για την κατολίσθηση στην εθνική οδό: “Αν πάρουν τα μπάζα θα πέσει το σπίτι μου” καταγγέλλει κάτοικος του Σταλού

0
156

Νομικά κατά παντός υπευθύνου για το θέμα της κατολίσθησης στην εθνική οδό Χανίων – Κισάμου, κινούνται οι ιδιοκτήτες σπιτιού στον πάνω Σταλό που φοβούνται ότι αν προχωρήσουν οι εργασίες απομάκρυνσης των μπάζων, τότε το σπίτι τους θα βρεθεί… στον “αέρα”!

“Τα μπάζα που έχουν πέσει από την κατολίσθηση, αυτή τη στιγμή λειτουργούν σαν αντιστήριξη για το εναπομείναν τμήμα του βουνού. Εάν απομακρυνθούν χωρίς να προηγηθούν έργα αντιστήριξης -όπως ειπώθηκε- τότε θα καταρρεύσει και το υπόλοιπο τμήμα του βουνού και το σπίτι μας θα βρεθεί στον αέρα” λέει η ιδιοκτήτρια στο zarpanews.gr.

Η ίδια βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο σημείο και συνάντησε δύο εργολάβους της Περιφέρειας Κρήτης που έκαναν αυτοψία ώστε να ξεκινήσουν την απομάκρυνση. Όπως καταγγέλλει, η συμπεριφορά τους απέναντί της ήταν απαξιωτική καθώς όταν τους εξήγησε ότι το σπίτι έχει χτιστεί με δάνειο και πως ακόμα το χρωστάει η οικογένεια, πήρε την απάντηση πως σε αυτήν την περίπτωση δεν θα έπρεπε να τη νοιάζει αν γκρεμιστεί, καθώς θα γλιτώσει και τα χρέη!

“Κοντεύει μήνας που έχει γίνει η κατολίσθηση και βλέπουμε πως δεν ξέρουν πώς πρέπει να δουλέψουν. Εμείς όταν χτίσαμε το σπίτι, το 2006, κάναμε τα τοιχία που έπρεπε. Αυτοί έκοψαν ολόκληρο βουνό για να περάσουν τον δρόμο και δεν έχουν κάνει ούτε ένα έργο αντιστήριξης” τονίζει.

Θυμίζουμε πως με χθεσινό του έγγραφο το Υπουργείο αναθέτει στην Περιφέρεια Κρήτης να προχωρήσει στον καθαρισμό του δρόμου ενώ η σκέψη που υπάρχει είναι η σχετική μελέτη να ανατεθεί στον ΟΑΚ. Πάντως, με σημερινή της ανακοίνωση η αστυνομία, γνωστοποιεί πως η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου.

zarpanews.gr