Χανιά | Κλειστός για μία ακόμη εβδομάδα ο ΒΟΑΚ στον Σταλό και… βλέπουμε

0
34

Παράταση στην… ταλαιπωρία. Με σημερινή της ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία γνωστοποιεί ότι παρατείνεται για μία, ακόμη, εβδομάδα η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα του ΒΟΑΚ από τον κόμβο του Γαλατά έως τον κόμβο Πλατανιά, εξαιτίας των προβλημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται στο οδικό δίκτυο από την κατολίσθηση στο ύψος του Σταλού, που σημειώθηκε την επόμενη μέρα της Πρωτοχρονιάς (2 Ιανουαρίου).

Μία εβδομάδα πριν, στις 11 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είχε δηλώσει από τα Χανιά ότι «πάντα σε ακραία καιρικά φαινόμενα πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Είχαμε την κατολίσθηση στην περιοχή αυτή. Άμεσα οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας έκαναν επίσκεψη, μαζί με εξειδικευμένα στελέχη, με γεωλόγους. Καθαρίσαμε τις πρώτες μέρες, δόθηκε εντολή από την Αστυνομία να κλείσει ο δρόμος λόγω επικινδυνότητας, έδωσε εντολή το Υπουργείο Υποδομών σε μελετητή που έχει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης τη Δευτέρα. Έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών για να έρθει εξειδικευμένο συνεργείο από μηχανικούς, που θα είναι εδώ την ερχόμενη Τετάρτη (16/1) ή Πέμπτη (17/1). Θέλω να πω ότι ως διευρωπαϊκό δίκτυο, όπως είναι ο ΒΟΑΚ, όπως είναι ο δρόμος προς τη Μεσαρά, οι αρμοδιότητες ανήκουν στο Υπουργείο Υποδομών. Όμως τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρουν πού είναι οι αρμοδιότητες, αλλά τον ενδιαφέρει να βρούμε τη λύση. Κι εμείς μπαίνουμε μπροστά, ανεξάρτητα ότι δεν ανήκει στις δικές μας αρμοδιότητες, και προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. Θεωρώ ότι μετά την ερχόμενη εβδομάδα που θα έρθουν τα εξειδικευμένα στελέχη από το Υπουργείο Υποδομών και η σύμφωνη γνώμη πολλών μηχανικών, θα μας δείξει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε για το συγκεκριμένο τμήμα. Όπως επίσης, ανατέθηκε σε ένα μελετητή, τον κ. Τονιόλο από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης -κι εδώ φαίνεται σε ποιον ανήκουν οι αρμοδιότητες, ανήκουν στο Υπουργείο, που δίνει την εντολή για το ποιος θα κάνει τις μελέτες-, να κάνει την ολοκληρωμένη μελέτη παράλληλα με το Υπουργείο».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στη σημερινή της ανακοίνωση, η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, λόγω των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, παρατείνεται χρονικά μέχρι την 25.01.2019 και ώρα 12:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα από τη χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της νέας εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται – διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του παλαιού εθνικού οδικού δικτύου Χανίων – Κισσάμου».