Θέμα στους New York Times ο Πολάκης και οι καταγγελίες δικαστών

0
44

Θέμα στους New York Times έγιναν οι κατηγορίες των δικαστών προς την κυβέρνηση περί θεσμικής εκτροπής, με αφορμή τα τις αναρτήσεις στο Facebook του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

«Κορυφαίοι Έλληνες δικαστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να παρέμβει σε μια μεγάλη έρευνα πριν από τις εκλογές του τρέχοντος έτους, κατά τις οποίες τα σκάνδαλα διαφθοράς είναι πιθανό να προκύψουν ως θέμα καμπάνιας. Αρκετοί ανώτεροι πολιτικοί, όπως ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, βρίσκονται υπό έρευνα σε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας που αφορά τον ελβετικό φαρμακοποιό κολοσσό Novartis.

» Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τους εισαγγελείς για την αργοπορία της έρευνας και κατονόμασε βασικούς δικαστικούς υπαλλήλους που εμπλέκονται στην υπόθεση. Η ισχυρή Ένωση Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων επέκρινε την Πέμπτη τον Πολάκη για “προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της δικαστικής εξουσίας” και υπονόμευση του διαχωρισμού των εξουσιών», γράφουν οι New York Times και υπενθυμίζουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει μπροστά της τριπλή εκλογική αναμέτρηση.