Τη στήριξη των στελεχών και των μελών της ΝΔ ζήτησε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

0
134
dav

Τη στήριξη των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος συμμετείχε χθες στην συνεδρίαση της διευρυμένης νομαρχιακής συνέλευσης του κόμματος. Παρότι έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας είναι επιλογή, ο ίδιος τόνισε πως στόχος του είναι να εμπνεύσει πολίτες από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, χωρίς συγκεκριμένες κομματικές αναφορές, και εμφανίστηκε αισιόδοξος για εκλογική πρωτιά στο Ρέθυμνο, θέτοντας ως στόχο την πρωτιά και στην Κρήτη. «Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που μπορεί κάποιοι σήμερα να νομίζουν», είπε στα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, που συγκεντρώθηκαν στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου και την άποψη του ασπάστηκαν τόσο ο βουλευτής, Γιάννης Κεφαλογιάννης όσο και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μανώλης Φουρφουλάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Δανδουλάκης.
«Θέλω να πιστεύω ότι το Ρέθυμνο θα είναι μία από τις πολύ δυνατές περιφερειακές ενότητες και για μένα. Ευελπιστώ στην πρωτιά εδώ στο Ρέθυμνο και ο στόχος είναι η πρωτιά συνολικά. Επομένως παντού θα τρέξουμε και θα παλέψουμε για αυτόν τον στόχο», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος σε ερώτηση για τη μάχη με τον κ. Αρναουτάκη, που έχει δύο θητείες ως περιφερειάρχης και για τη στήριξη που έχουν εκφράσει και στελέχη και δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του, απάντησε: «Είναι ομολογουμένως μία δύσκολη μάχη και έχω πει κατ’ επανάληψη ότι ως αθλητής από μικρό παιδί έχω μάθει να κερδίζω και να μάχομαι. Από εκεί και πέρα το ότι ο κύριος Αρναουτάκης έχει δύο θητείες δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα καλό. Είναι ήδη επί 9 χρόνια περιφερειάρχης και θεωρώ ότι πρέπει να κριθεί αυστηρά για αυτό. Δεν έχει να επιδείξει ουσιαστικά μεγάλα έργα στην περιφέρεια της Κρήτης. Στόχος δικός μου είναι να έχω στο συνδυασμό στελέχη χωρίς κομματικές ταυτότητες, ανθρώπους που αγαπάνε την τοπική αυτοδιοίκηση και την Κρήτη και θέλουν να προσφέρουν και μπορούν να το κάνουν.
Ο κύριος Αρναουτάκης επέλεξε να ασκεί μία διοίκηση παλαιοκομματική που πολύ απλά μοίραζε απλόχερα επιχορηγήσεις. Μακριά από μένα οι εκλογικές φανφάρες και τα μεγάλα λόγια», είπε.
Όσον αφορά τα μεγάλα έργα υποδομής, ο κ. Μαρκογιαννάκης τα ιεράρχησε λέγοντας: «Τα μεγάλα έργα είναι προτεραιότητα όπως ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελλίου, οι κάθετοι άξονες, τα απορρίμματα, η ανακύκλωση, η ενεργειακή επάρκεια. Υπάρχουν λύσεις για όλα αυτά και θεωρώ ότι είμαστε μία περιφέρεια αδικημένη τα τελευταία χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις κοινής λογικής, απλές λύσεις που απλά χρειάζονται θέληση και αποφασιστικότητα.
Το όραμά μου είναι να γυρίσουν οι νέοι άνθρωποι στην Κρήτη για να προσφέρουν επειδή την αγαπάνε. Υπάρχουν νέοι επιστήμονες νέοι Κρητικοί που δεν γυρίζουν στην Κρήτη γιατί δεν υπάρχουν σχολεία και δουλειές για να δουλέψουν.
Κι επειδή με ρωτάνε πολλοί γιατί συμμετέχω σε αυτή τη μάχη. Είναι γιατί νιώθω θυμωμένος γιατί συνομήλικοι μου, άνθρωποι νέοι σκοτώνονται στο δρόμο, γιατί δεν έχουν δουλειές και όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να το πιστέψουμε γιατί η Κρήτη δεν πρέπει να παρακαλάει. Δεν πρέπει να πηγαίνει ο περιφερειάρχης και να παρακαλάει την κεντρική εξουσία. Η Κρήτη οφείλει να απαιτεί αυτά που ανταποδοτικά παράγει», είπε και κατέληξε προς τους παριστάμενους: «Σας χρειάζομαι όλους. Είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό από αυτό που κάποιοι πιστεύουν. Η δυναμική θα απλώνεται, άνθρωποι θα έρχονται κοντά μας και αυτό θα το δείτε σύντομα».

«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ» ΒΛΕΠΕΙ Ο Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
«Στην πρώτη συνεδρίαση της νομαρχιακής συνέλευσης ξεκινάμε με την παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας ενός νέου ανθρώπου που στην ουσία μπαίνει στον στίβο για να δώσει τη μάχη για την αυτοδιοίκηση και υπάρχει αισιοδοξία στη Νέα Δημοκρατία ότι θα πάει πάρα πολύ καλά», σχολίασε ο βουλευτής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος χαρακτήρισε επιλογή νίκης την επιλογή του υποψηφίου περιφερειάρχη και πρόσθεσε πως «πολλοί θα εκπλαγούν από το αποτέλεσμα».
Σε ό,τι αφορά τη στήριξη που έχει εκφραστεί προς τον κ. Αρναουτάκη από στελέχη της ΝΔ, ο βουλευτής αρκέστηκε να απαντήσει: «Οι συγκεκριμένες εκφράσεις στήριξης ήταν πριν από την υποψηφιότητα Μαρκογιαννάκη και νομίζω ότι τις επόμενες μέρες ίσως να δούμε κάποιες ανατροπές. Οι πολίτες της Κρήτης θα κρίνουν ποιο από τα δύο προγράμματα που παρουσιάζει κάθε ένας υποψήφιος είναι πιο ελκυστικό και ρεαλιστικό και νομίζω ότι θα πάμε σε εκλογές που τουλάχιστον σε επίπεδο περιφέρειας θα κινηθούν σε ένα πολιτικό πολιτισμό».

«ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΝΔ ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ»
Την πεποίθηση του ότι ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης είναι μία ισχυρή υποψηφιότητα για την περιφέρεια Κρήτης εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, Μανώλης Φουρφουλάκης, ο οποίος μάλιστα – με αφορμή τις δηλώσεις Αρναουτάκη για «εθνική Κρήτης» – σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αυτά που ακούγονται περί δήθεν εθνικής Ελλάδος και Εθνικής Κρήτης όσοι τα επικαλούνται ας τα αφήσουν γιατί εθνική ομάδα η εθνική Κρήτης χωρίς τη Νέα Δημοκρατία ούτε εννοείται ούτε μπορεί να υπάρξει».
Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μαρκογιαννάκη και τόνισε πως μπορεί και το 2019 στο νομό Ρεθύμνου να επιτευχθεί το υψηλότερο ποσοστό της περιφερειακής παράταξης στην Κρήτη, όπως έγινε και το 2014. «Ευχόμαστε στον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη καλή δύναμη και καλή επιτυχία και θα είμαστε μαζί του για να σχεδιάσουμε και να τον βοηθήσουμε στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί», κατέληξε.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
Σε ό,τι αφορά στα εθνικά ψηφοδέλτια, ο βουλευτής προανήγγειλε ανακοινώσεις σύντομα, λέγοντας ότι στο νομό Ρεθύμνου έχει εκφράσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος βουλευτής και ο δικηγόρος Θωμάς Λεχωβίτης.
«Μπορώ να σας πω ότι έχουμε ένα ευχάριστο πονοκέφαλο, καθώς έχουμε πολλούς υποψηφίους και θα επιλέξει το κόμμα μέσω των διαδικασιών. Σύμφωνα με τις διαδικασίες μόνο οι ενεργεία βουλευτές είναι δεδομένο ότι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. Έχει εκφραστεί ένα ενδιαφέρον από τον εκλεκτό συνάδελφο δικηγόρο τον κ Λεχωβίτη και βεβαίως από πολλούς συμπολίτες μας ατύπως υπάρχει ενδιαφέρον να συμμετέχουν. Η πληροφόρηση από τα αρμόδια όργανα και το γραμματέα του κόμματος είναι ότι ήδη τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η ανακοίνωση υποψηφιοτήτων κυρίως γυναικείων ονομάτων και ατόμων που συμμετέχουν για πρώτη φορά στις εκλογικές αναμετρήσεις και το επόμενο διάστημα θα ανακοινώνονται σιγά-σιγά και τα ψηφοδέλτια. επειδή είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι σε περίπτωση εκλογικού αιφνιδιασμού από την κυβέρνηση αντιλαμβάνεστε ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα είναι έτοιμα», κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.