Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε το κλείσιμο τμήματος του ΒΟΑΚ – Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων

0
44

Το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης γνωστοποίησε ότι επίκειται διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα του ΒΟΑΚ, από τον κόμβο του Γαλατά έως τον κόμβο του Πλατανιά, μετά τη μεγάλη κατολίσθηση στο ύψος του Σταλού.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από σχετικό έγγραφο αίτημα που υπογράφει η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης Κέτη Ιερωνυμάκη – Κοπιδάκη, το οποίο εστάλη στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και στην Τροχαία ΒΟΑΚ, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Διεύθυνση Υποδομών Σταθερής Τροχιάς Συντηρήσεων και Ασφάλειας και στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών) και στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων ανακοίνωσε, ακολούθως, ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων καθώς και των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 05.01.2019 και ώρα 07.00, έως τη Δευτέρα 07.01.2019 και ώρα 07.00, από τη χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως τη χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται – διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων – Κισσάμου.