Προτείνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ το Σαββατοκύριακο

0
50

Τη διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Χανίων – Κισάμου στο ύψος του Σταλού προτείνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών. 

Η πρόταση διακοπής της κυκλοφορίας γίνεται με αφορμή την επιδείνωση του καιρού που επίκειται και δεδομένης της μεγάλης καταλίσθησης που είχε καταγραφεί την Τετάρτη στο ίδιο σημείο. Επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την αποτροπή των κατολισθήσεων προτείνεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον δρόμο από Α/Κ Γαλατά έως Α/Κ Πλατανιά και εκτροπή της κυκλοφορίας στην  Π. Ε. Οδικό Δίκτυο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων:

“Όπως είναι γνωστό στις 2-1-2019 σημειώθηκε  κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο 8ο χιλιόμετρο Χανίων – Καστελίου στην περιοχή του Σταλού, λόγω των έντονων  βροχοπτώσεων. Το μέγεθος της κατολίσθησης είναι μεγάλο και δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την άρση των καταπτώσεων καθώς το φαινόμενο εξελίσσεται συνεχώς.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα με κίνδυνο στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων και των απασχολούμενων για στην άρση της κατάπτωσης.

Ύστερα από τα παραπάνω προτείνουμε να προχωρήσετε στην διακοπή της κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ από Α/Κ Γαλατά έως Α/Κ Πλατανιά και εκτροπή της κυκλοφορίας στην  Π. Ε. Οδικό Δίκτυο.

Μετά το πέρας του Σαββατοκύριακου θα επανέλθουμε με νεότερο έγγραφο μας αφού επανεκτιμηθούν οι τοπικές συνθήκες, η εξέλιξη του φαινομένου και οι μετεωρολογικές προβλέψεις.”