Στην Γεωργιούπολη, το ύστατο χαίρε στον Γεώργιο Παπαδάκη (φωτο

0
300

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης στην Γεωργιούπολη  Αποκορώνου, τελέσθηκε η εξόδιος Ακολουθία του σπουδαίου φιλάνθρωπου Χανιώτη υποπτεράρχου εα και σπουδαίου επιχειρηματία.

Η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, αγαπημένοι αλλά και άνθρωποι που απλά τον θαύμαζαν ακολούθησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, την νεκρική πομπή, συνοδεύοντας το φέρετρο με τη σορό του Γεωργίου Παπαδάκη, στον Ιερό Ναό των Αγίων Χαραλάμπους και Δημητρίου μέσα στην Ξενοδοχειακή μονάδα Pilot, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ.κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχούμενου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου  Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του  Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη,  του Πανοσιολογιωτάτου  Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλοθέου Σπανουδάκη,  του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέριειας Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλασαμάκη, Κληρικών της Μητροπόλεως μας, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσας Θεοξένης και της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Γερόντισσας Θεοφόρας.

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αρχές του τόπου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αντιπροσωπεία  Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με συγκινητικά λόγια αγάπης μίλησαν για τον Μακαριστό ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός  ο οποίος ανέγνωσε ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον επικήδειο που απέστειλε ο Παναγιώτατος  Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος καθώς και ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Επικηδείους επίσης  απηύθυναν  ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης ο οποίος ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κεντρικός δρόμος της περιοχής  να λάβει το όνομα του μακαριστού, αλλά και να φιλοτεχνηθεί η προτομή του, που θα τοποθετηθεί στην ιχθυόσκαλα η οποία δημιουργήθηκε με ενέργειες του κ. Παπαδάκη επι δημαρχίας του,  ο Σμηναγός Γεώργιος Ανδρουλάκης εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας, συνάδελφοι και φίλοι του μακαριστού.