«Έφυγε» o πρώην δήμαρχος, πτέραρχος και ξενοδόχος Γιώργος Παπαδάκης

0
294

Θλίψη από τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Γεωργιούπολης, τέως πτεράρχου και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Pilot Γεώργιου Παπαδάκη.

Ένας από τους πλέον πρωτοπόρους επιχειρηματίες στον τουριστικό κλάδο στα Χανιά, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην αυτοδιοίκηση και επιπλέον είχε διακριθεί ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε τιμηθεί για το φιλανθρωπικό του έργο, έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 85 ετών..

Πρόκειται για τον Γεώργιο Παπαδάκη, πρώην Δήμαρχο Γεωργιούπολης, τέως Πτέραρχο της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου “Pilot” στην Γεωργιούπολη.

Ο εκλιπών, ήταν βετεράνος πιλότος, αρχηγός σμήνους αεροπορικών επιδείξεων και είχε διατελέσει και διοικητής της 115 Πτέρυγας Μάχης.
Από τους πρωτοπόρους στην ανάδειξη της Γεωργιούπολης ως τουριστικό προορισμό με το ξενοδοχείο “Pilot”, είχε διατελέσει και Δήμαρχος του «Καποδιστριακού» Δήμου Γεωργιουπόλεως από το 2002 έως το 2006.

Όμως ήταν και μεγάλος φιλάνθρωπος και ευεργέτης της τοπικής κοινωνίας, συνδράμοντας σε κοινωφελή έργα και στην στήριξη απόρων μέσω της Εκκλησίας.

Μάλιστα, πριν από δύο σχεδόν χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2017 , ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός τον τίμησε με το οφφίκιο του Άρχοντος Oρφανοτρόφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας ως αναγνώριση της προσφοράς του στον συνάνθρωπο.

Βαθύτατα θλιμμένοι  ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δαμασκηνός και ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης δηλώνουν πως η τοπική μας Εκκλησία και η κοινωνία είναι από σήμερα φτωχότερη.

Η κηδεία του Γεώργιου Παπαδάκη θα γίνει την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Γεωργιουπόλεως.