Χανιώτης ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από έκρηξη στην Αθήνα

0
71

Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι του αστυνομικοί στα Χανιά του στέλνουν το μήνυμα οτι θα είνα δίπλα του σε ότι χρειαστεί

Τελευταία ενημέρωση 16:50

Χανιώτης είναι ο αστυνομικός που νωρίτερα σήμερα το πρωί, τραυματίστηκε από έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι. Μάλιστα ο πατέρας του είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί στην  Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο νεωκόρος του ναού, εντόπιστε το κουτί που περιείχε τον εμπρησιτικό μηχανισμό και ειδοποίησε τον αστυνομικό που υπηρετεί στο ΑΤ Εξαρχείων.

Ο αστυνομικός έφτασε στο σημείο και άρχισε να περιεργάζεται το μεταλλικό κουτί που φέρεται να είχε μέσα τον ωρολογιακό μηχανισμό. Τότε προκλήθηκε η έκρηξη που τον τραυμάτισε ελαφρά στα χέρια και το πρόσωπο και διεκομίσθη στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Επίσης ελαφρά τραυματίστηκε και ο νεωκόρος. Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικων υπαλλήλων Χανίων Νικόλοας Ξανθουδάκης,  και τα λοιπά μέλη του προεδρείου μόλις πληροφορήθηκαν το συμβάν επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκο και ενημερώθηκαν ότι ο μηχανισμός ήταν εμπρηστικός και ευτυχώς τα τραύματα του συναδέλφου μας δεν είναι εκ πρώτης όψεως ανησυχητικά.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Χανίων

“Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων εκφράζουμε τις θερμές μας ευχές για ταχεία ανάρρωση του τραυματισθέντος συναδέλφου μας.
Ο συνάδελφος και συντοπίτης μας, υιός επίσης συναδέλφου μας, υπηρετούντος σε Υπηρεσία του Νομού Χανίων, τραυματίσθηκε εν ώρα καθήκοντος!

Συγκεκριμένα, ο συντοπίτης συνάδελφός μας, έλαβε σήμα ως πλήρωμα περιπολικού οχήματος για να μεταβεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, καθώς εκεί υπήρχε ένα ύποπτο δέμα. Μεταβαίνοντας στο σημείο και παραμένοντας στο χώρο του Ιερού Ναού εξερράγη το ύποπτο δέμα και τον τραυμάτισε.

Ερωτούμε ποιος ή ποιοι θέλουν νεκρό αστυνομικό μετά από τη σημερινή ΑΝΕΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ , έκρηξη βόμβας στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας;

Ερωτούμε για ποιο λόγο και από ποιους γίνονται στόχοι Ιεροί Ναοί και μάλιστα στην πολυσύχναστη αυτή περιοχή και κυρίως την περίοδο των εορτών;  Τι μήνυμα αποσκοπούν να περάσουν;

Ερωτούμε τους έχοντες και κατέχοντες την εξουσία έως πότε θα περιμένουμε να αναγνωρισθεί το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό; Έως που θέλετε να αυξηθεί η λίστα με τους τραυματίες και θανόντες συναδέλφους για να νομοθετήσετε το αυτονόητο; Μα τι συζητάμε τώρα; Τι πιο αυτονόητο από το να πηγαίνεις το πρωί στη δουλεία σου και να τραυματίζεσαι από έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού…

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων ζητάμε το αυτονόητο, δηλαδή τη σύλληψη των δραστών της «άνανδρης» αυτής επίθεσης, την προσαγωγή τους στην ελληνική Δικαιοσύνη και την παραδειγματική τους τιμωρία προς γνώση και συμμόρφωση των επόμενων που θα προσπαθήσουν να σκοτώσουν συναδέλφους μας! Δυστυχώς θα υπάρξουν και επόμενοι καθώς κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει για την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα των μεγαλουπόλεων της Χώρας και τείνει αν δεν έχει ήδη γίνει…να εκτροχιαστεί… “