Στο πόδι η τροχαία της Κρήτης – Ένα περιπολικό ανά 30 χιλιόμετρα στον ΒΟΑΚ

0
102

Εντατικοί θα είναι και φέτος οι έλεγχοι της Τροχαίας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Σκοπός, οι γιορτές να τελειώσουν χωρίς απρόοπτα και δυσάρεστα περιστατικά.

Συγκεκριμένα, έντονη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας στις εισόδους και εξόδους των πόλεων όπου οι αστυνομικοί της Τροχαίας θα διενεργούν εντατικούς ελέγχους τόσο για χρήση ζώνης ή κράνους αλλά όσο και για κατανάλωση αλκοόλ.

Σε επίπεδο ΒΟΑΚ (Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης) η Τροχαία θα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα ειδικό σχέδιο προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες παραβάσεις που ίσως προκαλέσουν τροχαίο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ανά 30 χιλιόμετρα θα υπάρχει περιπολικό της Τροχαίας για τη διενέργεια ελέγχων στους οδηγούς ενώ ελέγχους θα κάνουν και συμβατικά αυτοκίνητα σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ. Σε λειτουργία επίσης είναι και οι κάμερες καταγραφής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την Τροχαία του ΒΟΑΚ, η κίνηση φέτος σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι μειωμένη κι αυτό οφείλεται στο ότι φέτος τα Χριστούγεννα πέφτουν Τρίτη κι έτσι πολλοί δεν μπόρεσαν να φύγουν από τις πόλεις για ολιγοήμερη εκδρομή.

Το μήνυμα που στέλνει και φέτος η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα: Ασφαλή οδήγηση για ευτυχισμένες γιορτές!